Haspolatlı çocuklardan geri kazanım malzemeli yılbaşı ağacı

LTB ile Avusturya Elçiliği’nden ortak etkinlik
24 Aralık 2015

Haspolatlı çocuklardan geri kazanım malzemeli yılbaşı ağacı

Işıklandırılan yılbaşı ağacı geceleri de ilkokul bahçesinde ziyaret edilebilecek.

Lefkoşa Türk Beleyesi(LTB) ile Haspolat İlkokulu işbirliğinde Haspolatlı çocuklar bugün(22 Aralık Salı) geri kazanım malzemelerinden yılbaşı ağacı yaptılar. LTB’nin temin ettiği lastikleri evden getirdikleri geri kazanım malzameleri ile süsleyen çocuklar hem geri kazanımın ne olduğunu uygulayarak öğrendiler hem de Haspolat köy halkın da ziyaret edebileceği çok güzel bir yılbaş ağacı yarattılar. LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın da çocuklarla beraber yılbaşı ağacını süslediği etkinlikte LTB yönticileri tarafından çocuklara geri kazanım/geri dönüşüm ve faydaları hakkında bilgi de verildi. Etkinliğe Belediye Başkanı Harmancı’ın yanısıra Haspolat Muhtarı Asım Egemen,Haspolat İlkokulu Müdüresi Elçin Altan, LTB Park Bahçeler veTrafik Aydınlatma Şubesi Amiri Ferdiye Sav da katıldı. Işıklandırılan geri kazanımdan yeni yıl ağacı geceleri de ışıklı olacak ve yurttaşların ziyaretine açık olacak.

Harmancı: “Çocukların geri kazanımı erken yaşta öğrenmesi çok önemli”
LTB Başkanı Mehmet Harmancı çocuklara yönelik yaptığı konuşmada daha önce çöplerden geri dönüşümle ilgili güzel şeyler yapan çocukları kutlayarak yeni yıl öncesi bu kez de plastiklerden yeni yıl ağacı ve Noel Baba yapılmasının çok önemli olduğunu kaydetti. Dün lastikleri yanması sonucu çıkan siyah dumanlar ve yaşanan kötü görüntüleri bugün çocuklarla birlikte güzelliğe dönüştürdüklerini ve lastiklerin-plastiklerin çocukların elinde bir süsleme malzemesine döndüğünü ifade eden Harmancı, doğaya atık bırakmanın çevreye çok büyük zararları olduğuna vurgu yaptı. Geri kazanımın/geri dönüşümün önemine dikkat çekerek belediye olarak STÖ ve okulların da yardımıyla geri kazanım uygulamalarını başkette yaygınlaştırmak gerektiğini ifade etti. Geri kazanımın/geri dönüşümün hem çevreci bir uygulama hem atıkların değerlendirilmesi adına etkili bir yöntem olduğuna dikkat çeken Başkan Harmancı, bugün Haspolat İlkokulu’nda yapıldığı gibi geleceğin nesilleri olan çocukların bu uygulamayı erken yaşta öğrenmesinin ve küçük de olsa uygulamasının öneminin altını çizdi.

Hamitköy İlkokulu bahçesinde de geri dönüşümlü malzemeli ağaç
LTB buna benzer bir uygulamayı da Hamitköy İlkokulu bahçesinde çocuklarla hayata geçirdi.