Haspolat Arıtma Tesisleri eğitime de katkı yapıyor

Sevimli Dostlar için Kulübeler
30 Nisan 2016

Haspolat Arıtma Tesisleri eğitime de katkı yapıyor

Lefkoşa Türk Belediyesi’ne ait Yeni Haspolat Atık Su Arıtma Tesisi atık suların toplanıp arıtılması işlemi yanısıra eğitime de katkıda bulunuyor. Çeşitli dönemlerde gerek ilköğretim gerek orta öğretim gerekse üniversitelerden öğrecileri ağırlayan Haspolat Atık Su Arıtma Tesisi geçtiğimiz hafta Haspolat Meslek Lisesi Tesisat ve İklimlendirme Bölümü öğrencilerini bu hafta da Lapta Yavuzlar Lisesi öğrencilerini ağırladı. Haspolat Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile Lapta Yavuzlar Lisesi öğrencileri gözlem gezisi sırasında LTB ve Tesis yetkililerinden tesisin çalışma sistemi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

haspolat 5

Günlük 30 bin metreküp evsel atık suyu arıtma kapasitesi var
Belediye yetkilileri günlük 30 bin metreküp evsel atık suyu ve 1000 metreküp evsel vidanjör suyunu arıtacak kapasiteye sahip tesisin şu anda Lefkoşa’nın Türk ve Rum taraflarından gelen atık suları arıttığını belirterek Tesis’te dünyadaki atık su arıtma tesislerinin kullandığı en ileri teknoloji olan membran sisteminin uygulandığını işaret ettiler. Yetkililer arıtılmış su kalitesinin KKTC Çevre Yasaları ve AB Standartları’nı karşılayacak nitelikte olduğu belirtilerek, Tesis’ten çıkan atık çamurun ise tekrar işlemden geçirilerek tesisin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 20’sinin karşılanmasında kullanılacağını ifade ettiler.

lapta 3

lapta 1