Harmancı: “Şenlik Lefkoşa’nın çok kültürlü yapısı ile örtüşüyor”

Başkentte haşere mücadelesinde sona gelindi
15 Haziran 2016
LTB ve PMO’dan Permakültür konusunda ortak çalışma
16 Haziran 2016

Harmancı: “Şenlik Lefkoşa’nın çok kültürlü yapısı ile örtüşüyor”

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) Başkanı Mehmet Harmancı bugün(15 Haziran Çarşamba) Lefkoşa Folklor ve Gençlik Merkezi’nin (FOGEM) tarafından 15-20 Haziran tarihleri arasında organize edilen 10.Uluslararası Yaz Sevinci Çocuk Şenliği için 4 ülkeden adamıza gelen ekipleri kabul etti. Kabulde LTB Başkanı Harmancı çocuklara Lefkoşa hakkında bilgi verirken Romanya, Gürcistan, Makedonya ve Türkiye’den gelen ekiplerin temsilcileri de Başkan Harmancı’ya ülkelerini sembolize eden çeşitli hediyeler takdim ettiler.

foto 3

Harmancı: “Lefkoşa çok kültürlülüğün de başkentidir”
LTB Başkanı Mehmet Harmancı çok kültürlülüğe vurgu yaparak başkent Lefkoşa’nın yüzyıllardır yaşayan medeniyetler sayesinde çok kültürlü bir yapıya ulaştığını ve bugün de bu çok kültürlü yapıyı koruduğunu kaydetti. Belediye olarak tüm renkleri ve kültürleri kucakladıklarını belirten Harmancı ülkemiz ekipleri ile 4 farklı ülkeden 5 ekibin katılacağı Uluslararası Yaz Sevinci Çocuk Şenliği’nin tam da Lefkoşa’nın bu çok kültürlü ve renkli kimliğiyle örtüşen bir etkinlik olduğuna vurgu yaptı. Böylesi güzel bir şenliği düzenledikleri için FOGEM Başkanı Salahi Döşemeci ve ekibine teşekkür eden Harmancı tüm ekiplere iyi gösteriler dileyerek adamızda kaldıkları süre içinde başkent Lefkoşa’nın tarihi, turistik ve doğal güzelliklerinin tadını çıkarmalarını diledi.

foto 5

Döşemeci: “ Şenlik kültürlerarası bir buluşma olacak” FOGEM Başkanı Salahi Döşemeci ise ülkemizden ekipler ile 4 ülkeden 5 halk dansları ekibinin Lefkoşa,Alayköy ve Dikmen’de gösteriler yapacağını ifade ederek tüm halkı gösterileri izleyerek hem farklı kültürleri daha yakından tanımasını hem de keyifli zamanlar geçirmesini diledi. Bu tür kültürel buluşmaların önemine dikkat çeken Döşemeci, gençlerin halk dansları sayesinde bitçok ülke kültürüyle tanışırken kendi kültürerini de dünyaya tanıttıklarını ifade etti.

foto 4

foto 6

Şuanda çalışma saatlerimizin dışındayız. Bize mesaj gönderebilirsiniz, çalışma saatleri içerisinde size cevap yazacağız.

* Tam Adınız
* Eposta
* Mesajınız

Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Cuma günleri 08.30 – 15.30, Perşembe günleri 08.30 – 18.00 saatleri arasında şikayet, öneri ve görüşleriniz için canlı destek vermek için mesajlarınızı bekliyoruz..