Harmancı: “Özel gereksinimli bireylerle ilgili STÖ’lerle birlikte çalışıyoruz”

Başkan Harmancı, Ortaköylülerle buluştu
10 Nisan 2016
“Dayanışma Evi tüm STÖ’lere açık olacak”
13 Nisan 2016

Harmancı: “Özel gereksinimli bireylerle ilgili STÖ’lerle birlikte çalışıyoruz”

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) Başkanı Mehmet Harmancı sivil toplum örgütlerine başlattığı ziyaretler çerçevesinde KKTC Özel Eğitim Vakfı(ÖZEV) ile KKTC Engelliler Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek yetkililerle görüştü. Ziyaretler sırasında Başkan Harmancı’ya  Engellemeyen Lefkoşa Birimi Sorumlusu Münür Öztürk de eşlik etti.

Harmancı: “Bağları güçlü kılıyoruz”
İlk ziyareti ÖZEV’e gerçekleştiren LTB Başkanı Harmancı armancıHaH burada Başkan Ersin Görsay ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüştü. LTB Başkanı Mehmet Harmancı görüşme sırasında belediyenin STÖ’lere bir ziyaret turu başlattığını ifade ederek örgütlerin çalıştığı alanları daha iyi anlayabilmek ve belediye ile olan bağlantılarıyla ortak çalışma şekil ve yöntemlerini yerinde konuşabilmek adına bu ziyaretleri gerçekleştirdiklerin kaydetti. Yaklaşık 1 yıl önce kurulan Engellemeyen Lefkoşa Birimi ile bu alanda faaliyet gösteren dernek,vakıf ve örgütlerle sistematik bir ilişki biçimi başlattıklarının altını çizen Başkan Harmancı, özel gereksinimli bireylerle ilgili çalışma yürüten örgütlerle daha iyi bir iletişim ve birlikte daha iyiyi bulabilmenin yöntemlerini yaratmak arzusunda olduklarını vurguladı.

Harmancı: “Sorumluluklarımızı en doğru şekilde yapmalıyız
Belediyenin bir “Geçici Bakım Merkezi” projesi olduğunu ve bunu STÖ’ler ile birlikte istişare ve fikir birliği içinde  hayata geçirmek istediklerini kaydeden Harmancı, “Özel gereksinimli bireylere hizmet verecek böylesi bir projede sorumluluklarımızı doğru yapmalıyız.Hedef koymak çok önemli. Halka karşı sorumlu davranarak yapabileceklerimizi anlatarak bunu yapmaya çalışalım. Yapamazsak da yine bunu halka anlatalım.”dedi.
Görsay: “LTB ile Geçici Bakım Evi projesinde birlikte çalışmaya hazırız”
ÖZEV Başkanı Ersin Görsay ise engelliler konusunda LTB’nin kurduğu birim ile birlikte üstündeki yükün çoğaldığına dikkat çekerek belediyenin bu ağır yükün üzerinden geleceğine olan inancını belirtti. Başkan Harmancı’nın paylaşımcı yaklaşımlarını takdir ettiğini ifade eden Görsay, Bakım Evi projesinde LTB ile birlikte çalışmaya hazır olduklarını ve böylesi bir merkezin sürdürülebilir bir şekilde hizmet vermesi için Vakıf olarak yapabilecekleri her katkıyı koymaya çalışacaklarını söyledi. Bu konuda belediyenin aracılığının bile çok değerli olduğuna dikkat çeken Görsay belediye ile vakfın birlikte proje hazırlayıp fon arayışına bile girişebileceğinin altını çizdi. Görsay: “Verilecek hizmetlerden uygulanacak modele,personel yapısından yapılacak etkinliklere detaylı bir çalışma yapamak gerekir. Biz ÖZEV olarak LTB’ye açık çek veriyoruz. Her yönüyle bu süreçlerde bulunmak istiyoruz.”
İkinci ziyaretini KKTC Engelliler Dayanışma Derneği’ne gerçekleştiren LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Dernek Başkanı Ömer Suay ve dernek yöneticileri ile görüştü. LTB’nin kurduğu Engellemeyen Lefkoşa Birimi’nin çalışmaları hakkında Dernek Başkanı Suay’a bilgi veren Başkan Harmancı bundan sonra yapılabilecek ortak çalışmaları dernek yetkilileri ile görüşmek istediğini kaydetti.

Suay: “ LTB’nin Birim kurarak kalıcı bir adım atması çok önemli”
Dernek Başkanı Ömer Suay ise önceliğin maddiyat değil de işbirliği olduğuna vurgu yaparken sisteminin başaşağı olduğu bir ülkede belediyenin bu konuda Birim oluşturarak kalıcı bir adım atmasının çok önemli olduğunu söyledi. Mimari engellerle dolu bir ülkede yaşadıklarını kaydeden Suay belediyelere bu konuda çok önemli görevler düştüğünü ifade etti.
Harmancı: “Özel gereksinimli bireylerin tüm karar alma süreçlerinde yer almasına gayret ediyoruz”

LTB Başkanı Harmancı ise yeni yapılan kaldırımları özel gereksinimli bireylerin kullanacağı şekilde uluslararası standartlara uygun yaptıklarını ve ilgili komitelerde görüşerek konutlara/işyerlerine yaptırım zorunluluğu getirmek istediklerini kaydederek yine de bu konuda ülkenin dönüşümünün bir zaman alacağını ifade etti.
“Beyaz Yasemin” belgesine engelli standartları şartını da eklediklerinin altını çizen Harmancı, bundan sonra hijyen koşullar gibi özel gereksinimli bireylerin kullanımına uygun şartları da arayacaklara vurgu yaptı. Özel gereksinimli bireylerin tüm karar alma süreçlerinde yer almasına gayret ettiklerinin altını çizen Harmancı,bu konuda adımlar attıklarını ve atmaya devam edeceklerini kaydetti. Dernek çatısı altındaki Görme Engelliler Kütüphanesi’ni ve Engelsiz Stüdyo’yu da gezen Harmancı, Lefkoşa Kent Gazetesi’nin seslendirilmesi için stüdyoyu açan Başkan Suay’a teşekkür etti.

Şuanda çalışma saatlerimizin dışındayız. Bize mesaj gönderebilirsiniz, çalışma saatleri içerisinde size cevap yazacağız.

* Tam Adınız
* Eposta
* Mesajınız

Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Cuma günleri 08.30 – 15.30, Perşembe günleri 08.30 – 18.00 saatleri arasında şikayet, öneri ve görüşleriniz için canlı destek vermek için mesajlarınızı bekliyoruz..