Harmancı: “Mülteciler öteki değil şehrin bir parçasıdır”

“Çocuklarımızın sesiyle” Dünya Müzik Günü Konseri
19 Haziran 2016
TEKLİF KABULÜ ERTELEMESİ
21 Haziran 2016

Harmancı: “Mülteciler öteki değil şehrin bir parçasıdır”

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) herkesin ortak yaşam alanı olan başkent Lefkoşa’da yaşayan her renge eşit hizmet götürebilme adına oluşturduğu “Tüm renklerin yaşam bulduğu bir şehir” felsefesi çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyor. Sadece vatandaşların değil şehirde yaşayan mültecilerin de yerel yönetim hizmetlerinden eşit olarak faydalanma hakkı olduğuna inanan LTB bu çerçevede 18 Haziran “Dünya Mülteciler Günü” dolayısıyla belediyenin faaliyete koyduğu Paylaşım Mutfağı vasıtasıyla 50 kişiye yemek verdi.

lbt  multeci 1

Sistematik destek ve sürekli iletişim
2015 yılında LTB tarafından oluşturulan LTB Mülteci Hakları Komisyonu’nun Mülteci Hakları Derneği(MHD) işbirliği ve dayanışmasıyla şehirdeki sığınmacı ve mültecilerin gerek günlük ihtiyaçlarının giderilmesi gerekse toplum yaşamına daha kolay adapte olabilmeleri için sarfettiği yoğun çabaları sürdüren LTB, 50 kişiye verilen yemek yanında MHD’nin belirlediği bir aileye de düzenli olarak yemek gönderiyor. LTB ile MHD koordinasyonunda 1 kamyona yakın çocuk maması, çocuk bezi,kıyafet,kuru gıda ve 1 adet çocuk arabasından oluşan ihtiyaç malzemesi de Derneğe ulaştırılarak ihtiyaçlı insanlara verildi. Yine MHD ile işbirliğinde mültecilere yönelik 2 aylık Türkçe dersleri organize eden LTB mültecilerin temel düzeyde Türkçeyi konuşabilmelerine katkı koydu.

lbt multeci 3

Harmancı: “Mültecilere insani yaşam koşulları sağlamak gerekir.”
LTB Başkanı Mehmet Harmancı zor bir coğrafyada yaşadıklarını ve bu coğrafyanın kıyılara vurmuş masum çocuk bedenleriyle dolu olduğunu görmekten utandıklarını kaydetti.Canlarını kurtarmak ve insani bir yaşam için savaşlar ve zulümlerden kaçmak zorunda kalan insanların sığındığı coğrafyalardan biri olan Kuzey Kıbrıs’ta onlara insani yaşam koşulları sağlamak gerektiğinin altını çizen Harmancı başkentin yerel yönetimi olarak MHD ile işbirliği içerisinde mülteci ve sığınmacılara yönelik aktif olarak çalıştıklarını ifade etti. Belediyenin eldeki imkanları sadece vatandaşlara değil şehirde yaşayan her bireye eşit dağıtma sorumluluğu bulunduğunu ve kendilerinin de öyle hareket ettiğini kaydeden Harmancı “Mülteciler öteki değil şehrin bir parçasıdır.Paylaşmak,el ele vermeyi ve birlikte güzel şeyler yapmayı başarabilmektir. Paylaştıkça daha eşit ve daha adil bir ülke yaratacağız” dedi.

lbt multeci 4

Harmancı: “ MHD ile dayanışma ve işbirliği içinde çalışıyoruz.”
MHD’ne de çok zor bir dönemden geçen bu coğrafyada yaşam mücadelesi veren mülteci-sığınmacılara karşı daha iyi hizmet verebilme adına gösterdikleri dayanışma ve işbirliğinden dolayı teşekkür eden Harmancı bu paylaşımcı yaklaşımın görev süresince süreceğini söyledi.