Harmancı: “Lefkoşa Gönüllüleri İnsiyatifi” ile işbirliğine hazırız”

Engellilere doğru yaklaşım konuşuldu
14 Şubat 2016
Başkan Harmancı Slovakya’nın Kıbrıs Büyükelçisi Tomova ile görüştü
16 Şubat 2016

Harmancı: “Lefkoşa Gönüllüleri İnsiyatifi” ile işbirliğine hazırız”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile Lefkoşa Gönüllüleri İnsiyatifi odun sobaları ve kırmızı palmiye böceği ile ilgili konularda işbirliği yapılması yönünde mutabakata vardı.
LTB Başkanı Mehmet Harmancı, bir süre önce kurulan Lefkoşa Gönüllüleri İnsiyatifi’ni kabul etti.

Akkor
Lefkoşa Gönüllüleri İnsiyatifi sözcüsü Emin Akkor ziyarette yaptığı konuşmada başta Lefkoşa olmak üzere tüm ülke ve dünyadaki çevre, kültürel, tarihi ve özel konularda farkındalık yaratma ve sorunların çözülmesine katkı sağlamak için çalıştıklarını söyledi. Gönüllülük çerçevesi içerisinde çalıştıklarına vurgu yapan Akkor, sadece sorunların tespitinde değil çözülmesine de katkı sağlamak için uğraş verdiklerini belirtti. LTB ile işbirliği içinde çalışmak istediklerini önemle vurgulayan Akkor, özellikle kırmızı palmiye böceği ile mücadele ve odun sobaları ile ilgili konularda LTB’ye katkıda bulunmak istediklerini söyledi.
Odun sobalarının hem çevreye hem de kullanıcılara zarar verdiğini kaydeden Akkor, bu konuda yapılacak farkındalık çalışmalarına destek olmak istediklerini belirtti.

foto 2

Harmancı
LTB Başkanı Mehmet Harmancı  ise yaptığı konuşmada Lefkoşa Gönüllüleri İnsiyatifi’nin ziyaretinden mutluluk duyduğunu belirterek her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi. Odun sobalarının  ciddi bir tehlike ve ciddi bir tehdit olduğuna vurgu yapan Harmancı, LTB olarak bu konuda Çevre Dairesi’ne gerekli uyarıları yaptıklarını belirtti. LTB’nin ev içine girme yetkisi olmadığını anlatan Harmancı, “Bizler odun sobası kullanan kişilerin ne yaktığını bilmiyoruz.Ev içine girme yetkimiz yok. Çevre Dairesi yasalarının belediye tarafından uygulanabilmesini istiyoruz. Bu konuda ilgili yasanın biran önce iyileştirilmesi konusunda Çevre Dairesi’ne yazılar yazdık” dedi.
Kırmızı Palmiye Böceği hastalığının henüz Lefkoşa’da görülmediğini  belirten Harmancı, bu konuda da  Lefkoşa Gönüllüleri Derneği ile ortak çalışma yapmaya hazır olduklarını söyledi.