Harmancı “Dünya İnsanı Zirvesi” için BM’den davet aldı

LTB Başkanı Harmancı İzmir Ticaret Odası Başkanı Demirtaş’ı kabul etti
21 Mayıs 2016
Harmancı: “2016 Lefkoşa-İstanbul arasında yakınlaşma yılı olacak”
23 Mayıs 2016

Harmancı “Dünya İnsanı Zirvesi” için BM’den davet aldı

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Birleşmiş Milletler(BM) tarafından 23-24 Mayıs 2016 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek “Dünya İnsani Zirvesi” buluşmasına davet aldı. LTB Başkanı Harmancı, 120 BM üyesi ülke, 50 devlet/hükümet başkanı ve dünyanın dört bir yanından 6 bin genel katılımcının davet edildiği “Dünya İnsani Zirvesi” için hem BM’den hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’tan davet aldı. Tarihte ilk kez olarak yapılacak zirveye ev sahipliğini yapacak İstanbul’da 2 gün boyunca küresel insani yardım politikalarının yol haritası ve hareket stratejileri belirlenecek.
BM, Başkan Harmancı’yı doğrudan Konsey Toplantısı’na davet etti
BM İnsani Konularla İlgili Genel Sekreter Yardımcısı Stefan O’Brien tarafından LTB Başkanı olarak doğrudan Zirveye davet edilen Mehmet Harmancı, Zirve sırasında gerçekleşecek ve devlet/hükümet başkanları ve tüm katılımcıların katılacağı Konsey Toplantısına katılacak.
Kadir Topbaş’tan da “Göç Konulu Odak Oturumu”na davet geldi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ise Başkan Mehmet Harmancı’yı Kongre’nin yan etkinliği olan “Göç Konulu Belediye Başkanları Odak Oturumu”na davet etti. Başkan Harmancı’nın da bu oturumda bir konuşma yapması bekleniyor.
Topbaş-Harmancı görüşmesi 23 Mayıs Pazartesi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş 23 Mayıs Pazartesi günü saat 12:30’da LTB Başkanı Mehmet Harmancı’yla bire bir görüşecek.
LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Zirveye katılmak için bugün(22 Mayıs Pazar) adamızdan ayrılacak.