Harmancı: “2016 Lefkoşa-İstanbul arasında yakınlaşma yılı olacak”

Harmancı “Dünya İnsanı Zirvesi” için BM’den davet aldı
22 Mayıs 2016
LEFKOŞA KENT GAZETESİ İDARİ VE TEKNİK ŞARTNAME
25 Mayıs 2016

Harmancı: “2016 Lefkoşa-İstanbul arasında yakınlaşma yılı olacak”

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Birleşmiş Milletler(BM) tarafından davet alarak katıldığı 23-24 Mayıs 2016 tarihlerindeki “Dünya İnsani Zirvesi” sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Başkanı ve Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Dünya Teşkilatı Başkanı da olan Kadir Topbaş ile görüştü. Bugün (23 Mayıs Pazartesi) saat 12:30’da Zirvenin yapıldığı İstanbul’da yüz yüze görüşen iki başkan yıllardır gündemde olan İstanbul-Lefkoşa Kardeş Şehir süreci de dahil olmak üzere iki şehrin her alanda yakınlaşmasına dair konuları ele aldı.
Harmancı:“İBB’den teknik heyetler Lefkoşa’ya gelecek”
Zirvenin yoğun gündemi arasında gerçekleşen görüşmenin kısa ama çok faydalı geçtiğini ifade eden LTB Başkanı Mehmet Harmancı, İBB Başkanı Kadir Topbaş’ı 2016 yılı içerisinde Lefkoşa’ya davet ettiklerini kaydetti. 2016 yılının iki şehir arasındaki yakınlaşmanın her alanda geliştirileceği bir yıl olacağına vurgu yapan Harmancı bu bağlamda İBB teknik heyetlerinin yakın bir tarihte Kıbrıs’a geleceğini ifade etti.

Gdansk şehri bel başk Pawel Adamowicz

Madrid in Chamartin Beld.Başk.Yard Mauricio V.Ots

Yemen Başkenti  Bel.Başk Abdulqader A.Helal

Harmancı birçok yerel yönetici ile temaslar da yaptı
Zirve için İstanbul’da bulunan LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Topbaş görüşmesinin yanısıra birçok şehrin yerel yöneticisi ile de görüşmeler gerçekleştirdi. Başkan Harmancı 23 Mayıs Pazartesi sırasıyla Madrid şehri Chamartin Belediye Başkan Yardımcısı Mauricio Valiente Ots, Polonya’nın Gdansk şehri Belediye Başkanı Pawel Adamowicz, Yemen’in Başkent Belediye Başkanı Abdulquater Ali Helal ile görüşerek beledi konularda ve belediyeler arası ilişkiler hakkında bilgi alışverişinde bulundu.
Harmancı, Konsey Toplantısı’na da katılacak
BM İnsani Konularla İlgili Genel Sekreter Yardımcısı Stefan O’Brien tarafından LTB Başkanı olarak doğrudan Zirveye davet edilen Mehmet Harmancı, Zirve sırasında gerçekleşecek ve devlet/hükümet başkanları ve tüm katılımcıların katılacağı Konsey Toplantısına da katılacak. Başkan Mehmet Harmancı, İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın davetiyle Kongre’nin yan etkinliği olan “Göç Konulu Belediye Başkanları Odak Oturumu”na da katılacak ve 25 Mayıs Çarşamba günü adaya dönecek.