Hamitköy Şebeke suyu ilk tahlil sonuçları temiz ve sağlıklı

LEFKOŞA TÜRK BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜ
2 Ağustos 2016

Hamitköy Şebeke suyu ilk tahlil sonuçları temiz ve sağlıklı

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Geçitköy Barajı’ndan gelen ve Hamitköy Bölgesi’ne ulaşan sudan, verildiği ilk gün aldığı numunelerin analizini  yaptırdı.

LTB Halk Sağlığı Şubesi’nin, Devlet Laboratuvarı’da yaptırdığı sonuçlara göre, hem Hamitköy depo girişi hem de Hamitköy şebeke içerisindeki suyun mikrobiyolojik yönden herhangi bir kirlilik içermediği ve suyun sağlıklı olduğu tespit edildi.

Halk Sağlığı Şubesi tarafından yapılan açıklamada, Analiz sonuçlarına göre suyun kimyasal yapısında (klor oranı, pH değeri vb…)  geçmiş dönemlere oranla hissedilebilir ve ciddi oranda iyileşme olduğu; önümüzdeki haftalar içerisinde suyun sertliğinin de daha iyi değerlere ulaşacağı belirtildi.

Ayrıca, Halk Sağlığı Şubesi tarafından yapılan açıklamada, analizi yaptırılan suyun mikrobiyolojik kirlilik içermese dahi, henüz içme suyu olarak tüketiminin tavsiye edilmediği vurgulandı.

LTB Halk Sağlığı Şubesi ekipleri ilerleyen günlerde rutin olarak kontrollerini tekrarlayacak ve bilimsel analiz sonuçlarını kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşmaya devam edecek.

1'nolu Analiz sayfa 1 1'nolu Analiz sayfa 2 2'nolu Analiz 1 2'Nolu Analiz sayfa 2 3'nolu analiz sayfa 1 3'nolu Analiz sayfa 2 Mikrobiyolojik Analiz

Şuanda çalışma saatlerimizin dışındayız. Bize mesaj gönderebilirsiniz, çalışma saatleri içerisinde size cevap yazacağız.

* Tam Adınız
* Eposta
* Mesajınız

Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Cuma günleri 08.30 – 15.30, Perşembe günleri 08.30 – 18.00 saatleri arasında şikayet, öneri ve görüşleriniz için canlı destek vermek için mesajlarınızı bekliyoruz..