“Göl Kıyısı” ile Festival’e coşkulu kapanış

8 Ekim 2016

“Göl Kıyısı” ile Festival’e coşkulu kapanış

img_7515-min

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin(LTB) sunduğu ve Lefkoşa Belediye Tiyatrosu tarafından Akgünler Turizm ana sponsorluğunda düzenlenen  “14. Kıbrıs Tiyatro Festivali” Talimhane Tiyatrosu’nun “Göl Kıyısı” oyunu ile son buldu. 6 Ekim Perşembe gecesi YDÜ AKKM’de sahnelenen ve Meltem Cumbul, Pelin Ermiş,Seren Şirince,Ushan Çakır ve Yiğit Özşener’in rol aldığı oyuna tiyatroseverler büyük ilgi gösterirken festival Talimhane Tiyatrosu oyuncularının müthiş performansı ile perdelerini kapattı. Salondaki koltukların yanısıra araların bile dolduğu oyunu LTB Başkanı Mehmet Harmancı ve bazı Belediye Meclis üyeleri de izlerken oyunun bitimiyle birlikte salonda uzun bir alkış seramonisi yaşandı. Oyun sorasında Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber ve LTB Başkanı Mehmet Harmancı sahneye çıkarak birer konuşma yaparken Başkan Harmancı da oyunun yönetmeni Mehmet Ergen’e festival plaketini takdim etti.

img_9404-min

Karabiber: “ Tüm ekibi kutlarım”
Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber geçtiğimiz yıl son dakika bir sağlık sorunundan dolayı seyirci ile buluşamayan Talimhane Tiyatrosu’nun bu yıl aynı oyunla festival seyircisiyle buluştuğunu söyleyerek oyunda emeği geçen yönetmen,oyuncu ve teknik ekibi kutladı.

1-min

Harmancı: “14.Festivali kapattık, 15’ncisi için hazırlanmaya başlıyoruz”
LTB Başkanı Mehmet Harmancı ise 14.Kıbrıs Tiyatro Festivali’nin kapanışını 1 yıl gecikmeli de olsa “Göl Kıyısı” ile yaptıklarını belirterek tiyatroseverlerin beklediğine değecek kalitede bir oyun sahneleyen tüm ekibe teşekkür etti. Harmancı: “Festivalin ruhuna da konseptine de çok yakışan bir oyundu. Sanıyorum hepimizin hayatında kendine bile doğru olduğuna inandırdığı bazı yalanlar vardır. Umarım bu kurguları, gerçekleri daha yalın ve açık bir şekilde birbirimizle paylaşabiliriz.” dedi.14.festivali başarıyla kapattıklarını belirterek festivalin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm ekibi alkışlayan Harmancı, 15. festivale hazırlanmaya başlayacaklarını kaydetti.

3-min

Ergen: “ Kendi seyircisini yetiştiren bir belediyenin festivalinde yer almaktan mutluyuz”
Oyunun yönetmeni Mehmet Ergen de Kıbrıs’ta olmaktan ve Kıbrıs seyircisine oyun sahnelemekten dolayı çok mutlu olduklarını belirterek “Lefkoşa’da hem kendi tiyatrosu olan hem de kendi seyircisini yetiştiren bir belediye var. Festival yapmak için festival yapmıyor, kendi seyircisini de yaratıyor. Festivali yaratanlara çok teşekkür ederiz.” diye sözlerini tamamladı.

img_9362-min