Genco Erkal Nefes için sahne aldı

Cinematheque’ten LTB Kadın Sığınma Evi’ne Destek
14 Mart 2017

Genco Erkal Nefes için sahne aldı

Yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle üç yıldan beri tedavi gören Nefes Demirpençe’nin tedavi masraflarının karşılanabilmesi için ülke çapında başlatılan yardım kampanyalarına Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) de katıldı.

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), “Nefes İçin Tiyatro” sloganıyla dün akşam (13 Mart Pazartesi) Genco Erkal ve Tülay Günal’ın rol aldığı Dostlar Tiyatrosu’nun “Bursa Cezaevinden Mektuplar – Yaşamaya Dair” oyununu sahneledi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı ile LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın da izlediği oyun Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi (YDÜ AKKM)’nde sahnelendi. Halkın ve tiyatro severlerin yoğun ilgi gösterdiği  “Bursa Cezaevinden Mektuplar – Yaşamaya Dair” oyunundan elde edilen gelirin tümü Nefes’in tedavisinde kullanılacak.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı oyun sonrasında yaptığı konuşmada Tiyatro severlerin aynı zamanda yardım sever olduğuna da vurgu yaptı. Genco Erkalı’ın Lefkoşalılarla gönül bağı kurduğunu belirten Başkan Harmancı, Nefes’in tedavisine katkı sağlamak amacıyla yola çıktıklarında ilk akla gelen ismin Lefkoşa’nın ve LTB’nin dostu, büyük üstat Genco Erkal olduğunu kaydetti. Salonda bulunan tiyatro severlere “Nefesi gürleştirecek şekilde katkı sağladınız” diyerek teşekkür eden Başkan Harmancı bu vesile ile  herkesin birlikteliği ve dayanışmayı yeniden hatırladığını söyledi. Başkan Harmancı konuşmasında ayrıca, Nefesin ve ülkemizin güzel günler göreceğine de inanç belirtti.