Geçitköy Barajı’ndan gelen su Lefkoşa’ya verilmeye başlandı

LEFKOŞA TÜRK BELEDİYESİ TEKLİF KABULÜ
26 Temmuz 2016

Geçitköy Barajı’ndan gelen su Lefkoşa’ya verilmeye başlandı

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Geçitköy Barajı’ndan  gelen suyun  etap etap Lefkoşa’ya  verilmeye başlandığını belirterek hayırlı olması temennisinde bulundu.

Suyun, çalışmaların tamamlanması ile birlikte dün itibarı ile Hamitköy’e verilmeye başlandığını kaydeden Harmancı, bugün ise  Lefkoşa’ya etap etap suyun verilmeye başlandığını belirtti.Etap etap tüm Lefkoşa’nın suya kavuşacağına vurgu yapan Harmancı, ilerleyen günlerde ortaya çıkabilecek sorunları irdeleyeceklerini, herhangi bir sorun yaşanmaması halinde  LTB sınırları dahilindeki tüm bölgelere  7 gün 24 saat su verilebileceğini belirtti.

“Suyu analiz ettireceğiz”

Suyun zor bir sürecin ardından Lefkoşa’ya ulaştığını ifade eden Harmancı, bu dönemde yaşanabilecek olumsuzlukların kısa sürede giderilebilmesi adına LTB ekiplerinin hazır olduğunu söyledi.

Yurttaşa, suyun analiz sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılmadan içilmemesi yönünde de uyarıda bulunan Harmancı, “LTB olarak belediye sınırları dahilindeki tüm şebeke sularını Devlet Labaratuvarı’nda analiz ettireceğiz. Yurttaşımızdan talebimiz analiz sonuçları açıklanıncaya kadar suyun  içilmemesidir. Analiz sonuçları elimize ulaşır ulaşmaz kamuoyu ile paylaşacağız” açıklamasında bulundu.