Festivalin açılışında “Kıbrıs’ta Barış” ruhu

LTB’de renkli gündem
3 Eylül 2015

Festivalin açılışında “Kıbrıs’ta Barış” ruhu

Oscar Grup Otelleri anasponsorluğunda Lefkoşa Türk Belediyesi’nin sunduğu “13.Kıbrıs Tiyatro Festivali” dün(1 Eylül Salı) gece YDÜ-AKKM’de Ankara Sanat Tiyatrosu(AST) tarafından sahnelenen “Selamün Kavlen Karakolu” oyunu ile perdelerini açtı. “Yaşamak İçin Uyanmak Gerek, Uyanmak İçin Tiyatro” sloganı ile 29 Eylül’e kadar tiyatrosevelerle buluşacak festivalin açılışına Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, bazı siyasal parti yetkilileri, bazı belediye meclis üyeleri de katıldı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da tiyatroseverlerin büyük ilgi gösterdiği festivalin açılışında YDÜ-AKKM bir kez daha tıklık tıklım doldu. Festivali Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber’in açılış konuşması ile başlayan gecenin ilk bölümünde Başkan Mehmet Harmancı festivale katkı koyan sponsorlara teşekkür plaketleri takdim ederken oyun sonrasında da Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından oyunun yönetmeni Yücel Erten’e ve AST Yönetim Kurulu üyesi ve oyuncu Mahir İpek’e festivale katılım plaketi takdim edildi.
Karabiber: “Festivalimiz barışa bir uyanma olsun”
Festivali Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde seyircisine merhaba diyen 13.Kıbrıs Tiyatro Festivali’nin barışa bir uyanma olması dilekleriyle başladığı konuşmasını Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ekibini sahneye davet ederek ve onlara teşekkür ederek sürdürdü. Karabiber: “13 yıl önce ustamız Yaşar Ersoy’un hayali olan bu festivali geçtiğimiz yıl ondan devralarak sürdürmenin mutluluğu ve gururu içindeyiz. Belediye Başkanı Mehmet Harmancı ve meclis üyelerine de festivale desteklerinden dolayı teşekkür ederim”
Harmancı: “Sesi kısılanlara ses olabilmek için tiyatro”
Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı artık Kıbrıs’ta Eylül ayının tiyatro ile anıldığını ve insanların Eylül’ü büyük bir heyecanla beklediğini ifade ederek bu festivalin kaliteli eğlenmenin ve düşünmenin adresi olduğunu belirtti. 1 Eylül’ün sesi kısılanlara ses olabilmeyi de hatırlatması gerektiğini vurgulayan Harmancı, “İstanbul’daki tiyatro oyuncusu Levent Üzümcü’nün sesi olabilmek gibi, Suriye’de mültecilerin dramına ortak olabilmek gibi, her gün kafamıza yağan bombalara karşı artık hareket ederek, bugün tiyatrocu arkadaşların yaptığı gibi, uyanmak ve uyandırmak adına hepinize iyi seyirler dilerim” dedi.
Harmancı: “Sponsorlara değerli katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz”
Başkan Mehmet Harmancı festivale çok değerli katkılar yapan sponsorlara teşekkür ederek Festivalin Ana Sponsoru Oscar Oteller Grubu, Platin Sponsorlar Kıbrıs Türk Petrolleri; Avenue Dereboyu, The Olive Tree Hotel, Bellapais Monastery Village Otel, River Side, ulaşım sponsoru KIB – HAS Ltd ile Virgo Trans ve salon sponsoru Yakın Doğu Üniversitesi yetkilileri ile Evrim Hıncal’a teşekkür plaketi verdi.