Festival’de evsahibi LBT sahne aldı

Çocuklar bu okula bayıldı
26 Eylül 2016
Harmancı: “Karşılıklı diyalog içerisinde sorunların çözülmesi taraftarıyız”
27 Eylül 2016

Festival’de evsahibi LBT sahne aldı

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin(LTB)sunduğu ve Lefkoşa Belediye Tiyatrosu tarafından Akgünler Turizm ana sponsorluğunda düzenlenen  “14. Kıbrıs Tiyatro Festivali”nde dün (26 Eylül Çarşamba) gece festivalin evsahibi Lefkoşa Belediye Tiyatrosu “Ev” oyununu sahneledi. YDÜ AKKM’de saat 21.00’de sahnelenen Aliye Ummanel’in yazıp yönettiği tek perdelik oyunda rol alan Deniz Çakır, Kıymet Karabiber, Hatice Tezcan, Asu Demircioğlu, Melihat Beşe ve Aytunç Şabanlı oyun sonrasında ayakta alkışlandı. LTB Başkanı Mehmet Harmancı oyun sonrasında oyunun yazarı ve yönetmeni  Aliye Ummanel ile sanatçılara çiçek takdim ederek kutladı.

ev-4-min

Harmancı: “Karşılıklı yaşanan acılar, yüzleşerek ve affederek son bulsun”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı gecede yaptığı konuşmada 1955-1974 arasının Kıbrıs açısından kan,acı ve gözyaşı ile dolu olduğunu belirterek  her iki toplumun insanlarının da bu acıları karşılıklı olarak yaşadığını kaydetti. Oyunun seyirciye empati duygusunu hatırlattığını, hem kendini sorgulamayı hem de başkalarının da kendilerini sorgutmasını düşündürdüğünü ifade eden Harmancı, “Umarım ucu açık giden herşeyin bir gün ucu sorgulatarak değil hatırlayarak ama affederek, barışçıl bir şekilde yüzleşerek kapanır. Yazan,yöneten ve oynayan herkese çok teşekkür ediyorum.Bize 1 senedir büyük bir başyapıt sundular” dedi.

ev-2-min

ev3-min