Fellahoğlu: “Tabipler Birliği ile işbirliğimiz sürecek”

9 Ekim 2013
yol
Levent İlkokulu çevresinde yeni düzenleme
11 Ekim 2013

Fellahoğlu: “Tabipler Birliği ile işbirliğimiz sürecek”

görüşme

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu, geçtiğimiz gün Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Çağatay Güler ve Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Filiz Besim ve Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Çağatay Güler kabulde, KKTC’nin her geçen gün kirlendiğini ve bunun önüne geçilebilmesi için, devletin caydırıcı önlemler almasının yanında çevre bilincinin de geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Besim, kabulde ayrıca birliğin çevre bilincini geliştirmek ve farkındalık yaratmak için çeşitli çalışmalar yaptığını ve halk sağlığı konusunda LTB ile de ortak çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu ise yaptığı konuşmada halk sağlığının önemine işaret ederek, yanlız belediyelerin değil halkın da çevre konusunda duyarlı olması gerektiğini söyledi.LTB bünyesinde oluşturulan Sağlık ve Çevre Komitesi’nin, kurum ve kuruluşların önerilerini alarak çalışmalarını sürdürmeye devam edeceğine vurgu yapan Fellahoğlu, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ile olan işbirliğinin de devam edeceğini sözlerine ekledi.