Fellahoğlu, Sosyal Riskleri Önleme Vakfı’nı kabul etti.

asmaaltibanner
Sıkça Sorulan Sorular 2
31 Ekim 2013
Rauf Dernek
Fellahoğlu’na Denktaş’ı anlattılar
1 Kasım 2013

Fellahoğlu, Sosyal Riskleri Önleme Vakfı’nı kabul etti.

sosyal risk

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu dün(30 Ekim Çarşamba) Sosyal Riskleri Önleme Vakfı yetkililerini kabul etti. Görüşmede Vakıf yetkilileri yaptıkları çalışmaları anlatırken çeşitli ortak konularda da işbirliği imkanları konuşuldu.
Düzgün: “LTB’yle işbirliği sığınma evindeki kadınların daha rahat yaşamalarını sağlayacak”
Sosyal Riskleri Önleme Vakfı Başkanı Hatice Düzgün görüşmede belediyelerin kent yaşamındaki rolünün öneminden bahsederek toplumu ilgilendiren kadın sığınma evi konusunda çalışmalarda bulunan bir sivil toplum örgütü olarak yerel yönetimlerle işbirliği içinde olmak istediklerini belirtti. Yine gündemde olan kadın sığınma evi konusunda tüm zorluklara rağmen çalışmalarını fedakarca yürüttüklerini kaydeden Düzgün, LTB ile işbirliği içerisinde buranın daha rahat çalıştırılabileceğini dile getirdi. LTB’nin içinde bulunduğu durumun farkında olduklarını söyleyen Düzgün “Vakıf olarak LTB’ye maddi külfet getirecek hiç bir şey talep etmiyoruz.Biz sadece LTB’nin yapabileceği rutin bazı hizmetlerden faydalanmak istiyoruz. Bu konudaki belediye ile yapacağımız işbirliği sığınma evinde kalan kadınların daha rahat bir ortamda hayatlarını sürdürmesini sağlayacak.” dedi.
Fellahoğlu: “Toplumsal konularda belediyenin STÖ ile işbirliği önemli”
LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu ise yerel yönetimlerin sığınma evi gibi toplumsal konularda önemli sorumluluklar aldığını belirterek gelişmiş toplumlarda bu tür konuların yerel yönetimler ile STÖ’lerin ortak idaresinde olduğunu ve işbirliği içinde birlikte yönetildiğini dile getirdi. Ülkemizde de STÖ’lerin bu konuları yürütmekte zorluklar çektiğinin farkında olduğu ifade eden Fellahoğlu, “Belediyenin yardım yapması gerekir ancak LTB’nin mali durumu bu tür yardımlara müsait değil. Buna rağmen gerçekten önemli bir çalışma yapan Sosyal Riskleri Önleme Vakfı’nı tebrik ediyorum ve beleyenin vakıfla işbirliği yapması gerektiğine inanıyorum. Belediyemizin imkanları ölçüsünde yapabileceğimiz ne varsa yapacağız” dedi.