Fellahoğlu, Slovakya’nın Kıbrıs Elçisi Tomova’yı ziyaret etti

esnafa yönelik işbirliği
7 Şubat 2014
tabela
LTB, kaldırım ve yeşil alan işgallerine neden olan gayrı yasal durumlara son vermeye başladı
10 Şubat 2014

Fellahoğlu, Slovakya’nın Kıbrıs Elçisi Tomova’yı ziyaret etti

slovakelci

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu, Slovakya’nın Kıbrıs Elçisi Oksana Tomova’yı makanında ziyaret etti.

Oldukça samimi bir ortamda geçen görüşmede Lefkoşa Türk Belediyesi’nin Lefkoşa Rum Belediyesi ile birlikte yaptığı ortak çalışmaların yanı sıra LTB’nin plan, projeleri ile Kıbrıs sorunu görüşüldü.

Slovakya Büyükelçisi Oksana Tomova ziyarette yaptığı konuşmada, Slovakya Elçiliği’nin uzun yıllardan beridir iki toplumlu görüşmeler gerçekleştirdiğini söyledi.Adanın Kuzey ve Güney’indeki siyasi partilerin yanı sıra Türk ve Rum belediyeleri, sivil toplum örgütleri ile düzenli olarak gerçekleştirilen toplantılarda Kıbrıs konusu ile ilgili görüş alışverişinde bulunulduğunu kaydeden Tomova, toplantılarla ilgili Başkan Fellahoğlu’na bilgiler verdi. Söz konusu bu toplantıların iki toplum arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı yaptığını anlatan Tomova, Kuzey Kıbrıs’ta bu toplantılara katılmayan bazı siyasi parti başkanları olduğunu, ancak tüm siyasi partilerin toplantılara katılmalarını istediklerini belirtti.

LTB Başkanı Kadri Fellaoğlu ise Kıbrıs Türk Halkı’nın çözüm iradesinin yıllardan beridir ortada olduğunu belirterek, Lefkoşa Rum Belediyesi ile gerçekleştirilen projelerle ilgili olarak bilgiler verdi.Fellahoğlu, Lefkoşa Rum Belediyesi ile her zaman işbirliğine hazır olduklarını da sözlerine ekledi.