Fellahoğlu, İtalya Büyükelçisi Cerboni ile görüştü

3 Temmuz 2013

Fellahoğlu, İtalya Büyükelçisi Cerboni ile görüştü

italyan

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu, bugün (02.07.2013) İtalya’nın Kıbrıs Büyükelçisi Guido Cerboni ile görüştü. Görüşmede Lefkoşa Belediyesi’nin ileriye dönük plan ve projeleri ile Kıbrıs sorunundaki son gelişmeler konuşuldu.
Fellahoğlu: “İtalya şehirleri ile sosyal ve kültürel işbirliğine hazırız”

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu görüşmede Belediyenin plan ve projeleri hakkında bilgi verirken Büyükelçi Cerboni’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirtti. Fellahoğlu kültürler arası işbirliğinin önemine vurgu yaparak LTB’nin İtalya’nın şehirleri ile sosyal ve kültürel anlamda işbirliği için hazır olduğunu ifade etti. Fellahoğlu çok uzun yıllar çözümsüz kalan Kıbrıs’ta çözüm sürecine girerek liderlerarası görüşmelerin başlaması gerektiğini de sözlerine ekledi.
Büyükelçisi Guido Cerboni ise ziyarette Kıbrıs sorununu çözümü için görüşmelerin yakın bir zamanda başlayacak olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.