Fellahoğlu geleceğin diplomatlarına LTB’yi anlattı

LTB ile Asel Firması sorunların çözümü için ortak komite oluşturdu
20 Kasım 2013
doktor
Yangın sonucu büyük şok yaşayan Atanasov ailesi yalnız bırakılmadı
28 Kasım 2013

Fellahoğlu geleceğin diplomatlarına LTB’yi anlattı

bas

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu, Ankara Belediyesi eski başkanlarından Girne Amerikan Üniversitesi(GAÜ) öğretim görevlisi Murat Karayalçın ile öğrencilerini kabul etti. Kabulde LTB meclis üyeleri Onur Olguner ile Akın Aktunç da hazır bulundu. LTB Başkanı Fellahoğlu kabulde, LTB’nin tarihi, plan ve projeleri ile ilgili olarak öğrencileri bilgilendirerek, soruları yanıtladı.

Karayalçın:“Lefkoşa ile Ankara ben başkan iken kardeş şehir oldu”

Ziyarette konuşan Ankara Belediyesi eski başkanlarından GAÜ öğretim görevlisi Murat Karayalçın, 1989 yılında LTB ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında dostluk ve işbirliği ilişkilerini geliştirmek ve güçlendirmek amacıyla “Kardeş Şehir Protokolü” imzalandığını hatırlatarak, KKTC’nin kendisi açısından önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Karayalçın ayrıca, ziyarette kendisine Siyaset Bilimi ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinde okuyan öğrencilerinin eşlik ettiğini belirterek, kendilerini kabul etttiği için Başkan Fellahoğlu’na teşekkkür etti.

Fellahoğlu: “LTB hak ettiği yere taşınacak”

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu ise yaptığı konuşmada, Murat Karayalçın ile öğrencilerinin ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Karayalçın’ın çok önemli ve değerli bir kişilik olduğunu söyledi. Fellahoğlu, Murat Karayalçın’ın Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı olduğu dönemde Kıbrıslı Türkler tarafından çok iyi bilindiğini ve saygı duyulan bir kişilik olduğunu belirtti.

Fellahoğlu, KKTC’de 28 tane belediye olduğunu ancak uluslararası alanda tanınan ve uluslararası üyeliğe sahip tek belediyenin LTB olduğuna vurgu yaptı.7 Nisan 2013 seçimlerinin ardından göreve geldiğini ve o günden bugüne kadar geçen süreçte Belediye Meclis üyeleri ve çalışanlarla birlikte LTB’yi içinde bulunduğu kaostan çıkarmak için canla başla çalıştığını önemle vurgulayan Fellahoğlu, günün sonunda LTB’nin hak ettiği yere taşınacağını söyledi.

Daha sonra söz alan geleceğin siyasileri ve diplomat adayları Fellahoğlu’na siyaset ve LTB hakkında sorular sordular.