Fellahoğlu, dış temeslara ara vermiyor

14 Şubat 2014

Fellahoğlu, dış temeslara ara vermiyor

Australya

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu, bugün (13 Şubat Perşembe) Avusturya’nın Kıbrıs Elçisi Dr.Karl Mueller’i makanında ziyaret etti. Ziyarette LTB’nin Lefkoşa Rum Belediyesi ile birlikte yaptığı ortak çalışmaların yanı sıra LTB’nin plan, projeleri ile Kıbrıs sorunu görüşüldü.

Mueller: “Ara bölgedeki binaların restorasyonu ve bakımı için ortak bir projede çalışmak istiyoruz”

Avusturya Büyükelçisi Dr.Karl Mueller ziyarette Fellahoğlu’ndan diğer elçiliklerle yapılan projeler ve etkinlikler hakkında bilgi isteyerek Avusturya Elçiliği’nin LTB ile ne gibi projeler yapılabileceğini konuştu. Mueller, Haspolat Atık Su Arıtma Tesisi ile ilgili de kapsamlı bilgi alarak arıtılacak suyun hem kuzey hemde güneyde tarım amaçlı kullanılması için projeler yapılması gerektiğini belirtti. Ara bölgedeki binaların durumunun kötü olduğuna vurgu yapan Müeller, bu binaların restorasyonu ve bakımı için ortak bir projede çalışmak istediklerini söyledi. Kıbrıs sorununa da değinen Müeller Kıbrıs sorunu ile ilgili olumlu adımlar atıldığını ve son zamanlarda yapılan görüşmelerin umut verici olduğunu kaydetti.

Fellahoğlu: “Mezbaha ve süt ürünleri atıklarından fayda elde etmek için proje hazırlıyoruz”

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu ise görüşmede Lefkoşa Rum Belediyesi ile birlikte yaptığı ortak çalışmaların yanı sıra LTB’nin projeleri konusunda Mueller’i bilgilendirdi. Fellahoğlu mezbaha ve süt ürünleri atıklarının Rum tarafında değerlendirilerek fayda sağlandığını söyleyerek aynı proje için LTB’de de çalışmalar yapıldığını kaydettti.

Lefkoşa Rum Belediye Başkanı ile sürekli temas halinde olduklarını kaydeden  Fellahoğlu, ortak projelerin süreceğini belirtti.

Fellahoğlu ayrıca, Avusturya Elçiliği ile her zaman işbirliğine hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

Şuanda çalışma saatlerimizin dışındayız. Bize mesaj gönderebilirsiniz, çalışma saatleri içerisinde size cevap yazacağız.

* Tam Adınız
* Eposta
* Mesajınız

Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Cuma günleri 08.30 – 15.30, Perşembe günleri 08.30 – 18.00 saatleri arasında şikayet, öneri ve görüşleriniz için canlı destek vermek için mesajlarınızı bekliyoruz..