Fellahoğlu, amacımız Lefkoşa’ya olumlu değerler katmak

18 Eylül 2013

Fellahoğlu, amacımız Lefkoşa’ya olumlu değerler katmak

toplantı

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Asmaaltı Sokak ve Arasta Sokak’ın yayalaştırması projesinin bölgeye faydalarının daha iyi anlaşılması düşüncesi ile dün (16-09-13) geniş kapsamlı bilgilendirme toplantısı düzenledi. Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nda gerçekleştirien toplantıya LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, Eski LTB Başkanı Mustafa Akıncı, Eski Başbakanlardan, yüksek mimar Şehir Plancısı Hakkı Atun ve bölge esnafı katıldı. Toplantıda yapılan konuşmalarda, önemli bir tarihi potansiyele sahip olan bölgenin turizme kazandırılmasının önemi vurgulandı.

Toplantıda konuşan LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, yaşanan sıkıntılara rağmen Lefkoşa halkına olumlu değerler katmak için yoğun şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Fellahoğlu konuşmasında “dönüşüm ve değişim yapmak kolay değildir. Korkuları endişeleri anlarım ancak korkarak biryere varmak mümkün değil” dedi. Surlariçi’ni, turizm, kültür ve eğitim merkezi olarak gördüğünü söyleyen Fellahoğlu bu anlamda Surlariçi’nde ciddi bir potansiyel olduğuna dikkat çekti. Fellahoğlu, LTB olarak amaçlarının bu potansiyeli iyi ve doğru kullanarak çağdaş bir kent yaratmak olduğunu vurguladı. Fellahoğlu konuşmasının sonunda konuya hassasiyet gösterip toplantıya katılanlara teşekkür etti.

Lefkoşa Türk Belediyesi Eski Başkanlarından Mustafa Akıncı da tarihi çevrenin korunması ve kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılmasının önemine işaret etti. Akıncı, toplantıda projeyi değerlendirerek şehirlerin plansız gelişemeyeceğini kaydetti. Uzun süren araştırmalar sonucu projelerin, planların ortaya çıktığını söyleyen Akıncı uygulama ile ilgili endişeler yaşandığında benzer örneklere bakılması gerektiğini vurguladı.

Eski Başbakanlardan, yüksek mimar Şehir Plancısı Hakkı Atun da, toplantının faydalı olacağını belirtti. Çevre sorunlarının bilimsel baza oturtulduğunu belirten Atun, bilime kulak vermeden bir yere varılamayacağını söyledi.

LTB Proje Şube Amiri Ali Güralp da, “Asmaaltı Yayalaştırma Projesi” ile ilgili katılımcılara detaylı bilgi aktardı. Ali Güralp toplantı sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı.