Engelsiz park için ilk adım

LTB’den kadınlara yönelik ücretsiz kanser semineri
14 Kasım 2016
Seminerde erken tanının önemi vurgulandı
17 Kasım 2016

Engelsiz park için ilk adım

Lefkoşa Türk Belediyesi, ülkemizde faaliyet gösteren Lions derneklerinin oluşturduğu KKTC Lions Kulüpleri Birliği ile Yenişehir’de özellikle engelli bireylerin yararlanabileceği bir park yapımı için faydalı bir işbirliğine gitti.

Bu kapsamda birliğin başvurusu, LTB Teknik İşler ve Tasarım Komitesi’nin önerisi ve Belediye Meclisi’nin onayının ardından, Feride Yemenicioğlu’nun ismini taşıyan parkın proje sunumu gerçekleştirildi.

yemenicioglu-2

Parkın proje sunumunu Ezcan Özsoy yaptı

Sunuma LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın yanı sıra KKTC Lions Kulüpleri Birliği ve bu birlikle işbirliği içerisinde bulunan Uluslar arası Lions Kulüpleri Vakfı temsilcileri, bölge muhtarı Metin Bıçkıcıoğlu, Feride Yemenicioğlu’nun bazı yakınları ve bölgeden yurttaşlar katıldı.

KKTC Lions Kulüpleri Birliği Başkanı, aynı zamanda projenin mimarı Ezcan Özsoy tarafından Başkan Harmancı’ya projeyle ilgili bilgiler verilirken, parkın konseptinin ‘Engelsiz Oyun Alanı, Eğitim ve Rekreasyon Merkezi’ olarak belirlendiğini aktardı ve bu düşünceye uygun bir yapılanma yaratılacağını ifade etti.

Başkan Harmancı: Kamu menfaatine bir protokol hazırladık

Özsoy’un sunumunun ardından söz alan LTB Başkanı Mehmet Harmancı, yeşil alanların kamunun ortak malı olduğuna işaret ederek, bu kapsamda kamu menfaatine bir protokol hazırladıklarını, uygulama projelerinin hazırlanması ile birlikte engelsiz bir parkın hayata geçeceğinden ötürü memnun olduğunu aktardı.

Başkan Harmancı, bundan sonraki süreçte tüm paydaşların birlikte sorumluluk alarak projeye hayat verileceğini, bölge insanının da buna inanarak katkı koyacağına ve destek olacağına inandığını sözlerine ekledi.