Engelsiz Dans Okulu’na ilgi artıyor

LTB’nin Hamitköy Mezarlığı İyileştirme Projesi için imzalar atıldı
24 Kasım 2016

Engelsiz Dans Okulu’na ilgi artıyor

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Engelsiz Dans Okulu’na her geçen gün ilgi artıyor. Yeşilyurt Özel Eğitim Merkezi dün(22 Kasım Salı)özel gereksinimli bireylerin hem dans etmesine hem de sosyalleşmesine hizmet eden Engelsiz Dans Okulu’nu ziyaret ederek bir yandan çalışmalar hakkında bilgi aldı bir yandan da Dans Okulu eğitmeni Derviş Zeybek’in yürüttüğü çalışmalara katıldı.

engelsiz-dans-1

engelsiz-dans-4

Önce figürleri öğrendiler sonra ilk danslarını yaptılar
Derviş Zeybek tarafından öğretilen çeşitli dans figürleri eşliğinde Selimiye Meydanı’nda dans eden  Yeşilyurt Özel Eğitim Merkezi’nde eğitim gören özel gereksinimli çocuk ve gençler daha sonra da LTB’nin Paylaşım Mutfağı’nda öğle yemeği yediler.  LTB Belediye Meclis üyesi Çelen Çağansoy’un da katıldığı ziyarette Engellemeyen Lefkoşa Birimi Sorumlusu Münür Öztürk ise Yeşilyurt Özel Eğitim Merkezi eğitmen ve öğrencilerine Engellemeyen Lefkoşa projesi hakkında bilgi verdi. Yeşilyurt Özel Eğitim Merkezi öğrencileri ziyaret sırasında solar enerji ile çalışan bisiklet taxi ile de Surlariçi’nde tur keyfini yaşadılar.

engelsz-dans-3