Demokrasi Şehitleri başkent Lefkoşa’nın sokaklarında yaşayacak

Lefkoşa Çağlayanla,Çağlayan Lefkoşayla yeniden buluştu
5 Eylül 2016
Festival mücadele,dayanışma,aydınlık,çözüm ve barış mesajlarıyla açıldı
7 Eylül 2016

Demokrasi Şehitleri başkent Lefkoşa’nın sokaklarında yaşayacak

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Meclisi’nin 30 Mayıs toplantısında aldığı karar sonucunda bugün 06.09.2016) Demokrasi Şehitleri Özer Elmas, Mehmet Ömer, Muharrem Özdemir ve Ercan Turgut’un isimleri Küçük Kaymaklı’da yeni açılan sokaklara verildi.

Türkiye’deki öğrencilik yaşamları sırasıda yer aldıkları ilerici hareket içerisinde mücadele ederken
öldürülen Demokrasi Şehitlerinden dördünün ismi Küçük Kaymaklı’da yeni açılan sokaklara verilirken

Mustafa Ertan ve Sadık Cemil’in isimleri de aynı bölgede açılacak olan parselasyonlardaki sokaklara verilecek

Sokak isimlerinin verildiği noktada gerçekleştirilen törene, LTB Başkanı Mehmet Harmancı LTB Meclis üyeleri Çelen çağansoy, Alev Denizgil, Onur Olguner, Demokrasi Şehitlerini Yaşatma Derneği Başkanı Burhan Eraslan ve şehit aileleri katıldı.

Mehmet Harmancı; “ İsimlerini onurlandırabildiğimiz için mutluyum”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı Yaptığı konuşmada Demokrasi Şehitlerinin isimlerinin Lefkoşa’da ki sokaklara verilemesinin geç kalan bir onurladırma olduğunu ve bu anlamda LTB Meclis üylerine, dernek yetkililerine, ailelere ve katkı koyan herkese teşekkür etti ve geç de olsa isimlerin yaşatılabilmesini sağladıkları için mutlu olduğunu belirtti.
Harmancı, Demokrasiye gerçekten inanan ve toplumsal mücadelede nefer olan kişilerin isimlerinin Lefkoşa’daki  sokaklarda yer almasının önemine işaret etti.
Harmancı demokrasiye bir gün herkesin ihtiyaç duyacağını ve bu sebeple demokrasinin herkesin sahip çıkması gereken ortak nokta olduğunu vurgulayarak “Kıbrıs’ta her görüşün değer bulabileceği, demokrasi  içerisinde herkesin kendini ifade edebileceği bir ortamın yaratılmasının sağlanmasını pekiştirmemiz gerekir düşüncesindeyim” dedi. Harmancı isimlerin yaşatılmasında Belediye Meclisinin ideolojik bir tavır takınmadığının da altını çizdi.

Burhan Eraslan; “Şehitlerin isimlerini yaşatmak demokrasiyi yaşatmaktır”

Demokrasi Şehitlerini Yaşatma Derneği Başkanı Burhan Eraslan’da yaptığı konuşmada, Demokrasi mücadelesinde yaşamlarını yitiren şehitlerin isimlerini yaşatmanın Demokrasiyi yaşatma olduğunu vurgulayarak LTB Başkanı Mehmet Harmancı ve LTB Meclis Üyelerine bu anlamda teşekkür etti.

Mehmet ömerÖzer ElmasErcan TurgutMuharrem Özdemir2

Şuanda çalışma saatlerimizin dışındayız. Bize mesaj gönderebilirsiniz, çalışma saatleri içerisinde size cevap yazacağız.

* Tam Adınız
* Eposta
* Mesajınız

Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Cuma günleri 08.30 – 15.30, Perşembe günleri 08.30 – 18.00 saatleri arasında şikayet, öneri ve görüşleriniz için canlı destek vermek için mesajlarınızı bekliyoruz..