Demokrasi Şehitleri başkent Lefkoşa’nın meydan ve sokaklarında yaşayacak

30 Mayıs 2016
“Etkin İletişim Becerileri” eğitimlerini tamamlayan LTB personeline sertifikaları verildi
1 Haziran 2016

Demokrasi Şehitleri başkent Lefkoşa’nın meydan ve sokaklarında yaşayacak

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) Meclisi 30 Mayıs Pazartesi günkü toplantısında Demokrasi Şehitleri’nin isimlerinin başkent Lefkoşa’nın meydan ve sokaklarına verilmesine oy birliği ile karar verdi. 30 Mayıs Pazartesi günü toplanan LTB Meclisi 25 Nisan ve 25 Mayıs 2016 tarihli Teknik İşler ve Kentsel Tasarım Komisyonu(T.İ.K.T.K) kararlarını oy birliği ile onaylayarak Demokrasi Şehitleri’nin isimlerini başkent Lefkoşa’nın bir meydanı ile çeşitli sokaklarına verdi.

Fazıl Önder öldürüldüğü meydanda yaşayacak
Geçtiğimiz hafta anması yapılan 24 Mayıs 1958’de öldürülen sol hareketin öncüleriden sendikacı ve gazeteci Fazıl Önder’in ismi öldürüldüğü meydana verildi.Belediye Meclisi, M.K.:48/2016 nolu kararı ile Fazıl Önder’in isminin Surlariçi’nde yer alan Eski Polis Sokak ile Selimiye Sokak’ın keşiştiği noktadaki meydana verilemesini onayladı. Bu karar ile bu meydan bundan sonra “Fazıl Önder Meydanı” diye anılacak.
4 Demokrasi Şehidinin ismi Kaymaklı’da 4 sokağa verildi, 2’si için de prensip kararı alındı
Türkiye’deki öğrencilik yaşamları sırasıda yer aldıkları ilerici hareket içerinde mücadele ederken
öldürülen Demokrasi Şehitleri’nin  dördünün ismi Küçük Kaymaklı’da yeni açılan sokaklara verilirken ve ikisinin ismi de aynı bölgede yeni açılacak parselasyolardaki sokaklara verilecek. Belediye Meclisi’nin 48/2016 nolu kararı ile Demokrasi Şehitleri’nden Özer Elmas, Mehmet Ömer, Muharrem Özdemir ve Ercan Turgut’un isimleri Küçük Kaymaklı’daki yeni parselasyonu yapılan 4 sokağa verilirken Mustafa Ertan ve Sadık Cemil’in isimlerinin de aynı bölgede açılacak yeni parsellere verilmesi konusunda prensip kararı üretildi.