“Dayanışma Evi tüm STÖ’lere açık olacak”

Harmancı: “Özel gereksinimli bireylerle ilgili STÖ’lerle birlikte çalışıyoruz”
11 Nisan 2016
LEFKOŞA TÜRK BELEDİYESİ TEKLİF KABULÜ
15 Nisan 2016

“Dayanışma Evi tüm STÖ’lere açık olacak”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, sivil toplum örgütlerine başlattığı ziyaret programı çerçevesinde örgütlü kadın birliklerinin yetkilileri ve üyeleri ile bir araya geldi. Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi ve Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği’ni ziyaret eden Harmancı, Kıbrıs Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’ni ise kabul etti.

Harmancı, Dayanışma Evi’nin detaylarını aktardı

LTB Başkanı Mehmet Harmancı görüşmelerde yaptığı konuşmalarda hem LTB’nin mevcut durumunu aktardı, hem de hizmete girecek olan Kadın Dayanışma Evi ile ilgili bilgiler verdi.

Ziyaretlerdeki amacının ilk ağızdan belediyenin idari, mali yapısı ve sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde belediyenin verdiği hizmetleri paylaşmak olduğunu belirtti. Yakın bir tarihte hizmete girecek olan Kadın Dayanışma Evi ile ilgili de bilgi aktaran Harmancı, merkezde kadınlara öncelikli olarak hukuki destek verileceğini bunun yanında sağlık, sosyal ve el becerileri kazandırmaya yönelik çalışmalar da yapılacağını kaydetti. Harmancı bu merkeze katkı koymak isteyen tüm sivil toplum örgütlerinin desteğine açık olduklarını vurguladı. Belediyenin vatandaşın evi olduğunu ifade eden Harmancı “Bu özne kaybedilmediği sürece ve karşılıklı destekle belediye çok daha iyi noktalara gelecektir” dedi.

48995776 (1)

Birgen: Büyük memnuniyet duyduk

Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi Başkanı Latife Birgen, Başkan Harmancı’nın ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını, Dayanışma Evi adımının önemli olduğunu, belediyenin bu yöndeki politikasını desteklediklerini aktardı.

k5

Feridun: Dayanışma Evi’ni destekliyoruz

Harmancı’nın ziyaretinden memnuniyet duyduklarını ifade eden Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği Lefkoşa Başkanı Gülten Feridun ise açıklamasında belediyenin durumunu aktaran ve beklentilerini dinleyen Başkan Harmancı’ya teşekkür ederken, Kadın Dayanışma Evi konusunda üzerlerine düşecek sorumluluk olması halinde yerine getirmek istediklerini vurguladı.

foto 3

Ersoy: LTB ile her türlü işbirliğine hazırız

Kıbrıs Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (KTÜKD)  Başkanı Dr Ferdiye Ersoy ise kadınların toplumda eşit statüye gelmesi, kaliteli eğitime ve yaşam şartlarına ulaşması için çalıştıklarını belirterek, derneklerinin uluslararası üyeliğe sahip olduğunu söyledi. LTB’nin Surlariçi Bölgesi’nde yer alan derneklerinin olanaklarından faydalanabileceğini ve LTB ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

foto 2