Daha yeşil bir Lefkoşa için örnek işbirliği

20 Mart 2014

Daha yeşil bir Lefkoşa için örnek işbirliği

park3

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) şehre estetik katacak, vatandaşların dinlenebileceği ve çocukların rahatça zaman geçirebileceği yeni yeşil alanlar kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Köşklüçiftlik bölgesine LTB, Lefkoşa Başkent Lions Kulübü ve Makro Teknik Ltd. işbirliği ile yeni bir park daha kazandırıldı.

Köşklüçiftlik Bölgesi Cengiz Han Sokak’da bulunan parkın açılış töreni, LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, LTB meclis üyeleri, Lefkoşa Başkent Lions Kulübü, Makro Teknik Ltd. temsilcileri ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Daha güzel ve yaşanabilir bir Lefkoşa yaratılması hedefi çerçevesinde bölgelere yapılan yatırımların son örneklerinden biri de Cengiz Han Sokak’ta atıl durumda bulunan alanının değerlendirilmesi oldu. Kent mobilyalarının yerleştirilmesi ve yeşillendirme konusundaki düzenlemelerin tamamlanması ile park vatandaşların hizmetine sunuldu.

LTB orkestrasının da müzik dinletisi ile katkı koyduğu açılışta, teşekkür belgelerinin dağıtımı, kurdele kesimi ve sembolik ağaç dikimi yapıldı.

Fellahoğlu “Bu park, sorunların işbirliği içerisinde çözüleceğinin somut bir örneğidir”

Açılışta bir konuşma yapan Başkan Fellahoğlu, park alanının 1968’den itibaren yeşil alan olarak belirlendiğine, ancak şimdiye kadar değerlendirilmediğine dikkat çekti. Fellahoğlu atıl olarak bırakılan alanın, Lefkoşa Başkent Lions Kulubü ve Makro Teknik Ltd. işbirliği ile birlikte vatandaşın dinlenebileceği, çocukların oyun oynayabileceği bir park haline getirildiğini söyledi. Fellahoğlu hedeflerinin yeşil alan olarak ayrılan yerleri yeşillendirerek halkın kullanımına sunmak olduğunu söyledi. Başkan Fellahoğlu sözlerinin sonunda bu duyarlılık ve dayanışmanın diğer kurumlara da örnek olmasını diledi ve katkı koyan herkese teşekkür etti.

Palmer “Desteğimiz devam edecek”
Makro Teknik Ltd. Şirket Direktörü Yıltan Palmer ise yaptığı konuşmada, güzel bir işbirliği sergilendiğini belirterek parkın açılışını gerçekleştirmekten dolayı sevincini dile getirdi. Palmer, parka elektrik bağlanması ile birlikte parkın ışıklandırılması işlemini de şirketlerinin gerçekleştireceğini söyledi.

ErçelikKalıcı eserler yaratılmasına destek olmaktan mutluyuz”
Lefkoşa Başkent Lions Kulubü Başkanı İlkin Erçelik ise konuşmasında kurumlarının bir önceki başkanı Zekiye Türköz döneminde başlayan bu projenin, kendi döneminde tamamlandığını belirtti. Kulüp olarak amaçlarının kalıcı eserler yaratılmasına katkı koymak olduğunu kaydeden Erçelik, bu işbirliği duygusu içerisinde davranan herkese teşekkür etti.