Çocuklar daha yeşil bir Lefkoşa için fidan dikti

Yol Kapatma Duyurusu
5 Şubat 2016

Çocuklar daha yeşil bir Lefkoşa için fidan dikti

Parklarıyla,kaldırımlarıyla,refüj,çember ve adacıklarıyla daha yeşil bir Lefkoşa yaratmak için çalışmalarını sürdüren Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) bugün(5 Şubat Cuma) Birikim Anaokulu ile işbirliği içerisinde Taşkınköy’de bulunan Dr.Fazıl Küçük Parkı’na fidan dikti. Ağaç ve Orman Haftası dolayısıyla öğretmenleri eşliğinde Dr.Küçük Parkı’na gelen Birikim Anaokulu’nda eğitim gören minikler ektikleri fidanlarla hem küçük yaşlarda kazanılması gereken çevre bilincine sahip olacakları bir faaliyete katıldılar hem de özelde daha yeşil bir Dr.Fazıl Küçük Parkı genelde de daha yeşil bir Lefkoşa için güzel bir adım attılar. Okul yönetiminin yaparak ve yaşayarak öğrenelim prensibi eşliğinde birçok faaliyet gerçekleştiren çocuklar bu kez de LTB Park Bahçeler ve Trafik Aydınlatma Şubesi ekipleri ve ekipmaları yardımıyla gelecek kuşaklara ağaç olarak kalacak onlarca fidan diktiler.

Mevsimlik çiçek ve fidan ekimi aralıksız olarak sürüyor
Çeşitli dönemlerde gerek STÖ’ler ve okullarla işbirliği içinde gerekse yalnız belediye olarak şehirde mevsimlik çiçek ve fidandan oluşan yeşillendirme çalışmalarını sürdüren LTB geçtiğimiz haftalarda da GAÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü’nün işbirliğinde ve “Her Çocuk Bir Umut” kampanyası çerçevesinde Arabahmet İlkokulu 4. sınıf öğrencileriyle Surlariçi’nde bulunan Derviş Paşa Otoparkı’nda mevsimlik çiçek ekimi yapmıştı.

Şuanda çalışma saatlerimizin dışındayız. Bize mesaj gönderebilirsiniz, çalışma saatleri içerisinde size cevap yazacağız.

* Tam Adınız
* Eposta
* Mesajınız

Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Cuma günleri 08.30 – 15.30, Perşembe günleri 08.30 – 18.00 saatleri arasında şikayet, öneri ve görüşleriniz için canlı destek vermek için mesajlarınızı bekliyoruz..