Çocuk Halk dansları ekipleri Başkan Harmancı’yı ziyaret etti

Belgeler 29 Haziran’da törenle verilecek
27 Haziran 2016

Çocuk Halk dansları ekipleri Başkan Harmancı’yı ziyaret etti

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı  4. Uluslararası Lefkoşa Çocuk Halk Dansları Festivali’ne katılan ekipleri kabul etti.
Ziyarette, ülkemiz ekiplerinin yanı sıra Ukrayna “GOPAK Folk Dance Ensemble”, Ukrayna’dan gelen Bulgarların oluşturduğu Folk Dance Group “Severnyashko Horo”, , Kırgızistan’dan Folk Dance Group “Asel Muras” ve Türkiye’den “PAHOY Çocuk Halk Oyunları Topluluğu’’ ekibi hazır bulundu.
Gençlik Merkezi Birliği (GMB), Göçmenköy Taşkınköy Kültür Derneği (GÖÇTAŞ), Halk Sanatları Derneği (HASDER) ve Lefkoşa Folklor Derneği’nin (FOLKDER) birlikte organize ettikleri festivalde çeşitli kültür-sanat aktiviteleri ve çocuk oyunları ile halk dansları gösterileri yer alacak.

Nebih
HASDER Başkanı Ali Nebih Uluslararası Lefkoşa Çocuk Halk Dansları Festivali’nin bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, festivale yaptığı katkılardan dolayı LTB Başkanı Harmancı’ya teşekkür etti.Nebih, festival çerçevesinde Lefkoşa’nın 3 değişik noktasında gösteriler sunulacağını söyledi.

Harmancı
LTB Başkanı Mehmet Harmancı ise yaptığı konuşmada uluslararası çapta gerçekleştirilen bu tür organizasyonların desteklenmesi gerektiğini söyledi. GÖÇTAŞ, FOLKDER, HASDER ve Gençlik Merkezi Birliği’nin 4 yıldır, yılmadan,usanmadan söz konusu festivali gerçekleştirmek için büyük emek verdiğini kaydeden Harmancı,  bu çalışmanın takdir edilmesi gerektiğini belirtti. Bu tür organizasyonların barış ve uzlaşı kültürünün yanı sıra Lefkoşa’ya da büyük bir zenginlik katkığına vurgu yapan Harmancı, imkanlar dahilinde söz konusu organizasyonlara desteklerinin süreceğini  sözlerine ekledi.

1. Uluslararası Lefkoşa Çocuk Halk Dansları Festivali Programı
    *25 Haziran 2016 Cumartesi
    HASDER Sahne üstü gösterileri (saat 20:00)

*26 Haziran 2016 Pazar
Gençlik Merkezi Sahne üstü gösterileri (Saat 20:00)

Şuanda çalışma saatlerimizin dışındayız. Bize mesaj gönderebilirsiniz, çalışma saatleri içerisinde size cevap yazacağız.

* Tam Adınız
* Eposta
* Mesajınız

Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Cuma günleri 08.30 – 15.30, Perşembe günleri 08.30 – 18.00 saatleri arasında şikayet, öneri ve görüşleriniz için canlı destek vermek için mesajlarınızı bekliyoruz..