“Canını En Çok Ne Yakar”

ltblogo
8 Ocak 2014

“Canını En Çok Ne Yakar”

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Limasol Türk Kooperatif Bankası’nın bir yan kuruluşu olan Limasol Sosyal Sorumluluk Co’nun işbirliğiyle gerçekleştirdiği “Canını En Çok Ne Yakar” adlı çocuk oyunu Ocak ve Şubat aylarında her Cuma ve Cumartesi günleri çocuk seyircisiyle buluşmaya devam ediyor. Oyun; Cuma günleri saat 10.00 da, Cumartesi günleri ise saat 14.00 de sahnelenecektir.

Fildişi Sahilinde yaşanan öyküde; tavşan bir gün sırtlana canını en çok yakan şeyin ne olduğunu sorar, sırtlansa sorunun cevabını bilemez. Bunun üzerine tavşan ona canını en çok yakan şeyin “yalan” olduğunu söyler. Sırtlan buna hiç katılmaz. Tavşan ise onu ikna etmeye kararlı ve bunun için ona bir oyun oynamaya karar verir. Ve oyunun sonunda insanın canını en çok yalanın yaktığı anlaşılır.

LBT, çevirisini Esin Güngör, yönetmenliğini Hatice Tezcan’ın yapmış olduğu “Canını En Çok Ne Yakar” çocuk oyununu, ada genelindeki tüm çocuklara oynamayı hedeflediğinden tüm okullara organizeler yapmaktadır. Ayrıca oyun, Ocak ve Şubat aylarında her Cumartesi saat 14.00 de Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nda çocuk seyircileriyle buluşacaktır.

Rezervasyon ve detaylı bilgi için iletişim; 22 78 782