Çağlayan Parkı dünya danslarıyla renkleniyor

16. Kıbrıs Tiyatro Festivali perdelerini 10 Eylül Pazartesi açacak
1 Eylül 2018

Çağlayan Parkı dünya danslarıyla renkleniyor

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), KKTC Başbakanlık Gençlik Dairesi, Uluslararası Festivaller Birliği, Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu, ASDER, FOGEM, FOLK-DER, Gençlik Merkezi, GÖÇ-TAŞ, HAS-DER ve TUFAD’ın bir araya gelerek organize ettikleri 12. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali’nde hem yabancı ekiplerin hem de ülkemizden ekiplerin tarihi Çağlayan Parkı’nda gerçekleştirdikleri birbirinden renkli halk dansları gösterileriyle Lefkoşa coşku dolu geceler yaşamayı sürdürüyor.

Müzikler ve danslarla dolu kültürlerarası buluşma
Festivalde 31 Ağustos Cuma gecesi de müzikler ve danslarla dolu bir gece yaşanırken ile olarak Oğulcan Başarı sahne alarak Lefkoşalılara keyifli bir konser sundu. Daha sonra ise ülkemizden Göç-Taş ve Folk-Der ile Çekya’dan “Kunovice’s Halk Dansları Topluluğu”, İrlanda’dan “Off to İreland”, Portekiz’den “Grupo Folclórico das Lavradeiras da Meadela” ve Türkiye’den Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme ve Spor Kulübü Derneği(Yalova TUFAG) sahne alarak kendi ülke kültürlerini danslarla sahneye yansıttı. Birbirinden keyifli müzikler ve danslarla keyifli bir gece geçiren izleyiciler de alkışlarla bu coşkuya katıldılar.

12.Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali’nde 1 Eylül Cumartesi gecesi ve 2 Eylül Pazar gecesi (kapanış) de saat 20.00’dan itibaren konser ve çeşitli gösteriler yer alacak.