Budama ekipleri tempoyu arttırdı

6 Ocak 2014

Budama ekipleri tempoyu arttırdı

buda

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Park, Bahçeler ve Trafik Aydınlatma Şubesi, Başkent’in genelinde geniş çaplı bir budama çalışması başlattı. Budama mevsiminin gelmesi ile şubeye bağlı ekipler önceden belirlenen noktalardaki ağaçların budamasını gerçekleştirirken, Zabıta Şubesi ekipleri de çalışmalar esnasında çevre ve yolun emniyetini sağlıyor.

Uygun hava şartlarının oluşması ile birlikte öncelikli olarak caddeler ve kaldırımlarda yayaların yürümesini, araçların geçişini ve trafik görüşünü engelleyen ağaçların budaması gerçekleştiriliyor. Tüm bunlara ek olarak tespiti yapılan ve Alo 185 Şikayet Hattı’na bildirilen ağaçların da budaması yapılıyor.

Bu kapsamda Atatürk Caddesi üzerinde bulunan ağaçların budaması gerçekleştirilirken, cadde hem bakımlı bir görünüme kavuşturuldu, hem de yayaların rahat yürümesine uygun hale getirilmiş oldu.

Evlere özel olarak ücretli budama da yapılıyor

Şubeden yapılan açıklamada evlere özel olarak ücretli budama da yapıldığı, bu konuda belediyeye gelerek Park, Bahçeler ve Trafik Aydınlatma Şubesi’na müracaatta bulunacak vatandaşlara budama hizmetinin ücretli olarak verileceği ifade edildi.