“Bir Orman Masalı” büyük bir beğeni ile izlendi

LTB Yol Kapama Duyurusu
2 Haziran 2018
Undergraduate on line schooling is exclusive.
5 Haziran 2018

“Bir Orman Masalı” büyük bir beğeni ile izlendi

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Çocuk ekibi, Deniz Çakır eğitmenliğinde hazırlanan “Bir Orman Masalı” adlı müzikli çocuk oyununu dün  sahneledi.

Sezon boyunca çalışmalarını sürdüren İlkokul çağındaki çocukların  rol aldığı oyun büyük bir beğeni ile izlendi.

Oyun sonunda  Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Aliye Ummanel ile Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Çocuk ekibi eğitmeni Deniz Çakır birer konuşma yaptı.

Harmancı

LTB Başkanı Mehmet Harmancı konuşmasında başta LBT çocuk ekibi  eğitmeni Deniz Çakır’a ve oyunun sahnelenmesinde katkısı olan herkese teşekkür etti.  LBT’nin köklü ve kurumsal bir camia olduğunu söyleyen Harmancı çocukların böylesi köklü bir kurumda sergiledikleri  oyunla  herkese gelecekten umutlu olunması için bir sebep sunduklarını belirtti.

Özyiğit
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit  yaptığı konuşmada, Bir Orman Masalı Oyununun vermiş olduğu barış, dostluk ve sevgi mesajının önemi ve güzelliğine dikkat çekerek, çocukları başarılı performanslarından dolayı kutladı.

Ummanel
Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Aliye Ummanel de yaptığı konuşmada çocukları kutlayarak, başlarılarının devamını diledi. Deniz Çakır’ın uzun yıllardan beridir Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nda görev aldığını ifade eden Ummanel,  Çakır’a emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Çakır
Uzun yıllardır LBT Çocuk Ekibi’nin çalıştıran usta oyuncu Deniz ÇakırLefkoşa Belediye Tiyatrosu olarak amaçlarının çocuklara, sevgi, paylaşmak ve disiplin aşılamak olduğunu kaydederek, tüm öğrencileri ile gurur duyduğunu söyledi.

Bir Orman Masalı oyununu çocukların canlandırmak istedikleri karekterler doğrultusunda yazdığını belirten Çakır, çalışmalarının süreceğini belirtti.

“Sevgi ve paylaşmanın önemi vurgulandı”
Ormanda geçen hikayeler etrafında sevginin ve paylaşmanın önemini vurgulayan “Bir Orman Masalı” oyunu hem rol alan çocukları hem de izleyici tiyatro sever çocukları eğlendirdi.

Deniz Çakır’ın yazdığı ve yönettiği oyunun dekor-kostüm-masklarını Özlem Deniz Yetkili, ışık uygulamasını Salih Kanatlı, efekt uygulamasını ise Mehmet Demir yaptı. Çalışma süresi boyunca Akıle Kıvanç eğitmen Deniz Çakır’ın asistanlığını üstlendi.