Bir haftalık coşkulu festival Lefkoşalılar’a Çağlayan ruhu yaşattı

LTB,Lefkoşa’daki 34 okulu temizliyor
6 Eylül 2017

Bir haftalık coşkulu festival Lefkoşalılar’a Çağlayan ruhu yaşattı

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı, Gençlik Dairesi Müdürlüğü’nün desteği ve kültür sanat dernekleri Asder, Fogem, Folkder, Gençlik Merkezi, Göçtaş, Hasder ve Tufad’ın katkılarıyla organize ettiği ve çeşitli etkinliklerle bir haftaya yayılan 11. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali’nde dün (27 Ağustos 2017 Pazar) Çağlayan Parkı’nda yer alan dans gösterileri ve Grup Rast Konseri ile sona erdi. LTB Başkanı Mehmet Harmancı ve Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu’nun da izlediği gecede Organizasyon Komitesi tarafından katılımcı ekiplere ve katkı koyanlara plaketler de verildi.

Farklı kültürler Lefkoşa Çağlayan Parkı’nda buluştu
Güney Kore,Türkiye,Meksika ve İspanya’dan gelen ekipler ve ülkemizden derneklerin oluşturduğu karma grubunun halk dansları gösterileri ile başlayan gecede ülkeler kendi kültürlerini yansıtan danslarını festivalin son gününde Lefkoşalılar ile paylaşırken dünyanın farklı kıtalarından festivale katılan ülkelerin dansları Çağlayan Parkına bir kez daha dünyanın kültürel çeşitliliğini yansıttı. Lefkoşalılar’ın büyük ilgi gösterdiği festivalin son gecesinde de coşku hiç eksilmezken eğlence ve kültürün buluştuğu kapanış programı da büyük alkış aldı.

Gencay Eroğlu: “İş birliği ve istek olursa Lefkoşaya bu güzellikleri en iyi şekilde yaşatabiliriz”
Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu halk dansları festivalini bir kez daha başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek daire olarak Kuzey Kıbrıs’ı tanıtmak, ülkeye gelen misafirlere tarihi ve kültürel zenginlikleri göstermek, yabancı ekiplerin ekiplerimizle kaynaşarak uzun vadeye yayılacak dostluklar kurmalarını sağlamak yoluyla dünya barışına katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirtti. LTB,Gençlik Dairesi ve derneklerin işbirliğinde gerçekleşen uluslararası boyuttaki festivalin ileriki yıllarda daha da büyüyerek devam edeceğine inanç belirten Eroğlu “Yeter ki iş birliği, güç birliği,istek olsun.Hepimiz bir yerinden tutalım ve Lefkoşamıza bu güzellikleri en iyi şekilde yaşatalım” diyerek bunun şartının işbirliğinden geçtiğinin altını çizdi.

Başkan Harmancı: “Azim ve gayretle hep birlikte her yıl üzerine koyarak festivali daha iyi yerlere götüreceğiz”
LTB Başkanı Mehmet Harmancı hem bölge halkı hem de Lefkoşa’nın renklenmesi adına gerçekleştirdikleri festivali halk dansları dernekleri ,Gençlik Dairesi,STÖ’ler ve halkın desteğiyle her yıl üzerine koyarak çok daha iyi yerlere götüreceklerini kaydetti. Harmancı konuşmasını “Ne mutlu ki bizleri hiç yalnız bırakmadınız. İlerki yıllarda daha iyisi için azim ve gayretle uğraşmaya devam edeceğiz. Festivale katkı koyan Gençlik Dairesi, STÖ’ler, Festival Komitesi, festivalde görev yapan belediyenin farklı birimlerindeki personelimize ve sizlere çok teşekkür ediyorum” diyerek sonlandırdı.

Plaketler verildi
Festival Komitesi adına Festival koordinatörlüğünü üstlenen FOGEM Başkanı Salahi Döşemeci, LTB Başkanı Mehmet Harmancı ve Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu’na plaket takdim ederken Başkan Harmancı ve Daire Müdürü Eroğlu da hem yabancı ekiplere ve ülkemizden halk dansları dernekleri yöneticilerine hem de festivale çeşitli katkılar koyan kişi,grup,kulüp ve şirketlere teşekkür plaketi verdi.