Beyaz Yaseminli işyerleri ziyaretleri sürüyor

LTB 55 İş Yerini Denetledi
13 Haziran 2017

Beyaz Yaseminli işyerleri ziyaretleri sürüyor

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) Başkanı Mehmet Harmancı,  Beyaz Yasemin belgesi almaya hak kazanan iş yerlerine yönelik ziyaretlerini Califorian Restaurant ile sürdürdü. Haziran ayı başında başlattığı ziyaretler çerçevesinde 9 Haziran Cuma günü LTB Başkanı Harmancı, bazı LTB yöneticileri ve projenin yürütülmesinde görev alan LTB Halk Sağlığı Şubesi personellerinin yer aldığı Califorian Restaurant ziyaretinde Beyaz Yasemin Projesi kapsamında yapılan çalışmalar değerlendirildi ve restoran yetkilileri ile görüş alışverişinde bulunuldu.
Yerel Yönetimlerde İlk ve örnek uygulama: Beyaz Yasemin
LTB Başkanı Harmancı belediye sınırlarındaki restoran ve kafe gibi iş yerlerinde hijyen koşulları ile hizmet standartlarının yükselten, çevre kirliliği yaratmadan hizmet veren, engelli erişimine müsait, otoparkı olan, çalışanlarına yönelik sağlıklı ve güvenli bir ortam yaratan işletmeleri ödüllendirmek amacıyla başlatılan Beyaz Yasemin projesinde belge almaya hak kazanmış işletmeleri tek tek ziyaret etmeye başladı. Ülke yerel yönetimlerinde bir ilk ve örnek uygulama olan projeye iş yerlerinin katılımı gönüllülük esasına dayanmakta olup tarafsızlık ilkesinin korunması amacıyla, ilgili STÖ ile işbirliği içinde yürütülmektedir.