“Beyaz Yasemin”de 3.dönem gururu

“Hem alt, hem de üst yapıya yatırıma devam”
15 Temmuz 2017
Küçük Kaymaklı Mezarlığı’ndaki iyileştirme çalışmaları sürüyor
17 Temmuz 2017

“Beyaz Yasemin”de 3.dönem gururu

Lefkoşa Belediye sınırları içerisindeki restoran ve kafe gibi işyerlerinde hijyen koşulları ve hizmet standartlarının yükseltilmesi için yerel yönetimlerde bir ilk olarak Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından 2015 yılı Ağustos ayında başlatılan  “Beyaz Yasemin Projesi”nin 3. dönemi başarıyla tamamlandı. LTB Başkanı Mehmet Harmancı 3.dönemin sona ermesi dolayısıyla son olarak Beyaz Yasemin Belgesi’ni alan işletmelere başlattığı ziyaretleri tamamladı. LTB Halk Sağlığı Şubesi ekiplerinin ve müdür muavinlerinin de eşlik ettiği LTB Başkanı Mehmet Harmancı ziyaretler çerçevesinde Beyaz Yasemin Belgeli Çağdaş Kebap Salonu, Johnny Rockets Kuzey Kıbrıs, Segafredo Zanetti, Califorian Restaurant,Hamur Restaurant, Domino’s Pizza, Sabor Restaurant ve Şefler Grill House’yi ziyaret ederek işletmelerin yöneticileriyle biraraya geldi.

4.Dönem başladı
“Beyaz Yasemin Projesi”nde 4.Dönem ise 30 Haziran 2017’de gerçekleştirilen ve Gıda Mühendisleri Odası adına Gıda Mühendisi Sıdıka Can tarafından verilen Gıda Güvenliği Eğitimi ile başladı.Lefkoşa’daki restorant ve kafe gibi işyerlerinde hijyen koşulları ile hizmet standartlarının yükselten, çevre kirliliği yaratmadan hizmet veren, engelli erişimine müsait, otoparkı olan, çalışanlarına yönelik sağlıklı ve güvenli bir ortam yaratan işletmelere verilen belge olan “Beyaz Yasemin”in 4. Dönem belgelendirme süreci ise gerekli eğitimlerin ardından işyeri denetimleri ile devam edecek.

Farklı paydaşlar ve kurumlar ile örnek işbirliği
Farklı paydaşlar ve kurumlar ile güzel bir işbirliği sonucunda oluşturulan LTB Beyaz Yasemin değerlendirme komisyonunda Gıda Mühendisleri Odası, Çevre Mühendisleri Odası, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası ile Sağlıklı Şehir Platformu temsilcileri yer alıyor.