Belediyeler “Gıda Güvenliği” gündemiyle toplandı

LTB’nin halkla buluştuğu bölge toplantıları sürüyor
9 Temmuz 2013
safa
İsmail safa Camii
10 Temmuz 2013

Belediyeler “Gıda Güvenliği” gündemiyle toplandı

gida

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) çağrısıyla toplanan Kuzey Kıbrıs’taki belediyelerin Sağlıkla ilgili birimleri, ülkemizdeki gıda güvenliği konularıhakkında görüş alışverişinde bulundu. Kuzey Kıbrıs’taki belediyeleri temsilen Sağlık Şubelerinden yetkililer ve/veya temsilcilerin(Gıda Mühendisleri ,Veteriner Hekim Vb) katıldığı toplantıda yerel yönetimlerin yetki alanına giren gıda güvenliği konusunda belediyelerin kendi uygulamaları paylaşılırken tüm ülkede uygulanabilecek ortak bir gıda güvenliği politikası saptanması ve ortak hareket yöntemleri konuşuldu. LTB Mimar Mehmet Vahip Toplantı Salonu’nda bugün( 9 Temmuz Salı) gerçekleşen toplantıya LTB,Gönyeli Belediyesi,Girne Belediyesi, Mehmetçik Belediyesi ,Akdoğan Belediyesi,Değirmenlik Belediyesi ve Lefke Belediyesi katıldı.

Toplantıyı yöneten LTB Müdürü Mehmet Çakmak gıda güvenliğinin belediyelerin çok hassas olduğu konulardan biri olduğunu söyleyerek her belediyenin kendi bölgesinde yaptığı farklı uygulamalar olduğunu dile getirdi. Hedefin tüm belediyelerin uygulayacağı ortak bir politika ve çalışma şekli yaratmak olduğunu kaydeden Çakmak, bu konuda K.T.Belediyeler Birliği çatısı altında toplantılarını sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.