Başkent Lefkoşa, Kadın Sığınma Evi için el ele verdi

Lefkoşa bu yıl da Turkcell’le koşacak
9 Eylül 2016
Yüreğimizin kanatları ‘Kanatsız Güvercinler’e
20 Eylül 2016

Başkent Lefkoşa, Kadın Sığınma Evi için el ele verdi

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) Kadın Sığınma Evi’nin eksikliklerinin giderilmesi için Facebook üzerinden başlattığı kampanyaya Lefkoşalılar büyük ilgi göstererek ihtiyaçları sadece 3 günde tamamlandı. Bir süre önce kurum-kuruluşlar ve özel sektör ile başlatılan LTB Kadın Sığınma Evi’nin ihtiyaçlarına yönelik işbirliğinde ihtiyaçların büyük kısmı giderilirken, geriye kalan ihtiyaçlar için LTB, Facebook sayfası üzerinden başlattığı kampanya sonucunda, tüm eksiklikler yurttaşların katkıları ile giderildi.

Harmancı: “Ülkede bir ilki gerçekleştiriyoruz”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, kampanya sonrası yaptığı açıklamada  sosyal belediyecilik perspektifleri çerçevesinde bir çok Kuzey Kıbrıs’ta bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade ederek başkent belediyesi olarak Kadın Sığınma Evi’ni ülkeye kazandırmanın mutluluk ve heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Harmancı: “Lefkoşalılar’ın hassasiyet, duyarlılık ve işbirliği içinde olma istenci çok önemli”

Harmancı kampanyaya gösterilen ilginin, şehrin insanlarının şehrin yönetimi ve geleceği ile ilgili hassasiyet, duyarlılık ve işbirliği içinde olma istencinin en somut yansıması olduğunu kaydetti. Harmancı, daha önce iki kez düzenledikleri “Lefkoşa Koşuyor Maratonu” ile barınakda belli iyileştirilmeler yapıldığını ve engelsiz aracın şehrin insanlarının kullanımına kazandırıldığını, ayrıca yine işbirliği içerisinde ihtiyaçlı insanlara yönelik “Paylaşım Mutfağı”nın LTB bünyesinde sivil toplum, kurum ve kuruluşlar ile yine ilk kez başkent Lefkoşa’da LTB bünyesinde yaşam bulduğunu söyledi. Başkan Harmancı katkı koyan, işbirliği gösteren herkese tüm Lefkoşalılar adına teşekkür etti.

Şiddete maruz kalan kadın ve çocuklara yönelik hizmet verecek olan Kadın Dayanışma Evi, LTB yönetiminde olacak ve  hizmete girecek LTB Kadın Sığınma Evi  ülkede yerel yönetimlerin uyguladığı proje olarak ilk olma özelliğini taşıyacak.

Hedef Ekim ayı başında hizmet vermek

LTB’nin Kadın Dayanışma Evi projesi kapsamında yer alan ve şu anda tadilat çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu LTB Kadın Sığınma Evi’nin Ekim ayı başında hizmet vermeye başlaması hedefleniyor.