Başkent için LTB-Polis işbirliği

LTB Osman Örek Caddesi’nde temizlik çalışması başlattı
28 Ekim 2016

Başkent için LTB-Polis işbirliği

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ve Polis Genel Müdürlüğü’nün işbirliği ile Ekim ayı içerisinde, LTB bünyesinde görev yapan Kent Güvenlik, Zabıta ve Trafik Birimi personeline yönelik “Proaktif Problem Çözümü” konusunda düzenlenen kursun sertifikaları bugün (24.10.2016) Polis Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle verildi.

6,

Törene LTB Başkanı Mehmet Harmancı, PGM I. Yardımcısı Barbaros Savaşçı’nın yanı sıra her iki kurumdan yetkililer katıldı.

Toplam 48 Kent Güvenlik Birimi çalışanının katıldığı kursta verilen eğitimler, Polis Genel Müdürlüğü yetkililerinin yanı sıra, DAÜ Öğretim üyesi Prof Dr. Derviş Yaşar Baha, Girne Anafartalar Lisesi İnsiyatifi sorumlusu Sayın Oya Kutsal ve LTB Trafik Birim sorumlusu Türkay Klermo tarafından verildi.

Kursiyerlere; Devriyelerde Proaktif Uygulamalar, devriye personelinin sahip olması gereken bilgiler, kanıta dayalı müdahale yöntemi, suç/problem yoğun bölge çalışma modeli, bağımlılık ile mücadelede önleyici hizmetlerin önemi, iletişim ve beden dili, belediye zabıta görevleri ve sorumlukları, devriye hizmetleri ve istihbarat, savunulabilir alan yaklaşımı, devriyede önemli hususlar ve başarılı uygulamalar, problem odaklı Müdahale uygulamaları konularında toplam 17 saatlik ders verildi. Törende konuşmaların ardından, kursiyerlere ve eğitmenlere sertifikaları verildi.

Savaşçı: “başarının en önemli anahtarı, yaptığınız  mesleği sevmektir”

PGM I. Yardımcısı Barbaros Savaşçı törende yaptığı konuşmada ana hedeflerinin gerek polis gerekse LTB çalışanlarının halka kaliteli hizmet vermesi olduğunu kaydetti. Kursta alınan bilgilerin pratiğe yansıması ile hayat bulacağını söyleyen Savaşçı LTB, çalışanlarının kursu dikkatle takip ettiği bilgisini aldığını ve kursiyerlerin  edindikleri bilgilerle halka daha donanımlı bir şekilde hizmet vereceğini belirtti. Verimli bir kurs dönemi geçirildiğini vurgulayan Savaşcı, “başarının en önemli anahtarı, yaptığınız  mesleği sevmektir” dedi. Savaşçı ayrıca , kursun gerçekleşmesinde  katkısı olan herkes teşekkür etti.

Harmancı: Emeği geçen herkes teşekkür etti

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı çok kapsamlı ve  meşakkatli bir kurs dönemi yaşandığını belirterek, kursun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. LTB Kent Güvenlik, Zabıta ve Trafik Birimi personeline de kursa gösterdikleri ilgi ve devamlılıktan dolayı teşekkür eden Harmancı “Eminim ki bu kursun sonuçları Lefkoşa’ya hayırlı olacak. Polisimizle her alanda işbirliğini geliştirerek ileri seviyelere taşımaya devam  edeceğiz” dedi