Başkan Harmancı Slovakya’nın Kıbrıs Büyükelçisi Tomova ile görüştü

Harmancı: “Lefkoşa Gönüllüleri İnsiyatifi” ile işbirliğine hazırız”
15 Şubat 2016
Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü’nden Başkan Harmancı’ya plaket
17 Şubat 2016

Başkan Harmancı Slovakya’nın Kıbrıs Büyükelçisi Tomova ile görüştü

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı Slovakya’nın Kıbrıs Büyükelçisi
Dr Oksana Tomova ile görüştü. Görüşmede Lefkoşa Türk Belediyesi’nin Lefkoşa Rum Belediyesi ile birlikte yaptığı ortak çalışmaların yanı sıra LTB’nin plan, projeleri ile Kıbrıs sorunu konuşuldu.
Tomova
Slovakya’nın Kıbrıs Büyükelçisi Oksana Tomova ziyarette Slovakya Elçiliği’nin uzun yıllardan beridir iki toplumun yakınlaşmasını sağlamak adına görüşmeler gerçekleştirdiğini söyledi.
Türk ve Rum Belediyelerinin yanı sıra sivil toplum örgütleri ile Adanın Kuzey ve Güney’indeki siyasi partiler ile de düzenli olarak toplantılar gerçekleştirdiklerine vurgu yapan Tomova, toplantılarla ilgili Başkan Harmancı’ya bilgiler verdi.Tomova söz konusu bu toplantıların iki toplum arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı yaptığını da belirtti.
LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın çalışmalarını takdir ettiğini önemle vurgulayan Tomova, Harmancı’yı tebrik etti. Tomova, Başkan Harmancı’nın özellikle iki toplumlu etkinliklerin gerçekleşmesine katkı sağlayan pozitif bir kişiliğe sahip olduğunu söyledi. Slovakya’nın 1 Temmuz 2016 itibarı ile Avrupa Birliği dönem başkanı olacağını belirten Tomova, bu kapsamda LTB ile işbirliği içinde bir etkinlik düzenlemek istediklerini de sözlerine ekledi.
Harmancı
LTB Başkanı Mehmet Harmancı ise yaptığı konuşmada, Slovakya’nın Kıbrıs Büyükelçiliği’nin uzun yıllardan beridir iki toplumun yakınlaşmasını katkı sağlamak adına gerçekleştirdiği görüşmelerin barış sürecine olumlu katkı sağladığını belirterek, Tomova’ya teşekkür etti. Harmancı görüşmede ayrıcı LTB ile Lefkoşa Rum Belediyesi’nin birlikte yaptığı ortak çalışmaların yanı sıra LTB’nin plan ve projeleri ile ilgili olarak Tomova’ya bilgiler verdi. Harmancı, Slovakya Elçiliği ile her türlü işbirliğine hazır olduğunu da sözlerine ekledi.Slovak elçi