Başkan Harmancı Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu’nu Kabul etti

LTB Yol Kapama Duyurusu
14 Mayıs 2018

Başkan Harmancı Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu’nu Kabul etti

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk ve Federasyon’un Yönetim Kurulu üyelerini Kabul etti.

Başkan Harmancı “Özel Gereksinimli Bireylerin Her Zaman Yanındayız”

Kabulde konuşan LTB  Başkanı Mehmet Harmancı, LTB’de göreve geldiği ilk günlerde LTB  Engellemeyen Lefkoşa Birimi’nin kurulduğunu ve birim vasıtası ile  ulaşım, dolaşım, erişilebilirlik ve sosyal yaşama katılım konularda özel gereksinimli bireylerin ihtiyaçları doğrultusunda hizmet sunulduğunu kaydetti.

LTB’nin her zaman engellilerin yanında olduğunu belirten Başkan Harmancı bu kapsamda özel gereksinimli bireylerin gerek okul gerekse sosyal faaliyetlerine rahat bir şekilde gitmeleri için ulaşım hizmeti verildiğini ve ulaşım hizmetinin engelsiz araç ve otobüs ile yapıldığını belirtti. Başkan Harmancı kamuya açık alanlarda engelli standartları uygulamalarının tümünün LTB ihalelerinde uygulandığını söyleyerek bu kapsamda yeni açık pazarın tamamen engelsiz yapıldığını bunun yanında parkların da engelsiz hale getirildiğini ve engelli bireylerin kullanacağı oyun guruplarında parklara monte edildiğini vurguladı. Başkan Harmancı özel gereksinimli bireylere yönelik kuaför-berber ve bakım hizmetlerininde devam ettiğini bunun yanında  engelsiz haber bülteni haftalık olarak yayınlandığını ve bilgilendirme seminerlerininde devam ettiği bilgisini verdi. Görme engellilere yönelik olan 7 kilometrelik  kaldırımın da yenilendiğini dile getiren Başkan Harmancı bu kapsamda çalışmaların devam edeceğini  belirtti.

Başkan Harmancı engelli çocuklar ve ailelerinin sosyal hayatın içinde yer alması içinde LTB’de çalışmalar yapıldığına dikkat çekerek bunun en güzel örneklerinden birinin LTB Engelsiz Dans okulunun olduğunu ifade etti. Çok zor günlerden bugünlere gelindiğini anımsatan Başkan Harmancı 28 belediye arasında LTB’nin en duyarlı belediye haline gelmesinin doğru işlerin yapıldığının bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Sözlerini “kaldırımları parayla yapabilirsiniz ama zihniyeti parasız değiştirebilirsiniz” diyerek sürdüren Başkan Harmancı devletin bu alanda zihniyet devrim yapması gerektiğini söyleyerek bu devrimin gerçekleşmesi  ile tüm sorunların çözülebilecek noktada olduğunu belirtti.

Başkan Harmancı ayrıca engelli hakların kazanılmasında fayda sağlayan tüm derneklere teşekkür ederek onların özverisi ve yönledirmesi ile bazı sorunların çözüme kavuştuğunun altını çizdi.

Yücetürk:

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk konuşmasında 6 Mayıs Dünya Engelliler Haftası ve engellilere yönelik çalışmalar konusunda istişarelerde bulunmak amacıyla Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu olarak Başkan Harmancı’yı ziyaret etmek istediklerini söyledi. Yücetürk konuşmasında LTB’de engellilere yönelik birim oluşturulduğunu ve aktif olarakta çalışan bir birim olduğunu söyleyerek devletin bu konuda henüz bir atım atmadığını kaydetti.  Yücetürk  konuşmasında Engelliler  Dairesi’nin  kurulması ve tüzüklerin iyleştirilmesine yönelik çalışmaların başlaması gerektiğinin altını çizdi