Başkan Harmancı: “Hedef 3 bin olan akıllı su sayacı sayısını 6 bine çıkarmak”

LTB 62 İş Yerini Denetledi, 14 İş Yerine İhbarname Verildi
1 Haziran 2017
Başkan Harmancı Beyaz Yasemin Sertifikasına Sahip İş Yerlerini Ziyaret Ediyor
2 Haziran 2017

Başkan Harmancı: “Hedef 3 bin olan akıllı su sayacı sayısını 6 bine çıkarmak”

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) Lefkoşalılara sağladığı su hizmet kalitesini arttırmak için hız verdiği Elektronik Kartlı Su Sayacı(Akıllı Sayaç) kullanımını uygulamasının şehir genelinde arttırılması için 600 yeni Akıllı Su Sayacı alımı gerçekleştirdi.

1  Haziran Perşembe günü LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile ihaleyi kazanan Enta Gıda Şirketi Ltd. Direktörü Engin Naşit’in imza koyduğu “Elektronik Kartlı Su Sayacı Alımı” İhalesi ile LTB, 600 yeni Akıllı Su Sayacı daha alarak şu anda Lefkoşa’da 2 bin 400 olan akıllı saat kullanan abone sayısını 3 bine çıkaracak.

Şehrin su alımı ve tahsilat altyapısında son teknoloji olan “Elektronik Kartlı Su Sayacı” kullanımının yaygınlaştırması için yoğun çalışmalarını sürdüren LTB, ayrıca bugün de 3 bin yeni Akıllı Sayaç Alımı İhalesi’ne daha çıktı.

Harmancı: “Belediye Meclisi kararıyla artık yeni su akımlarında kontörlü saat takılacak”
LTB Başkanı Mehmet Harmancı, “Belediye Meclisi’nde alınan karar neticesinde, bundan sonra takılacak tüm su saatlerinin kontörlü saat olarak değiştirilmesine karar verdik. Eski su saati sahiplerini ayrı tutarak yeni su akımı için kontörlü sayaç uygulaması hayata geçmiştir. Lefkoşa genelinde akıllı su sayacı uygulamasını arttırarak devam ettirmek hedefi ile bu yıl içinde 3 bin akıllı su sayacı daha alarak şu anda 3 bin olan sayıyı yıl sonunda 6 bin adete çıkarmayı hedefledik. Hem bugün imzalanan 600 adet akıllı su sayacı, hem de yeni çıktığımız 3000 adet akıllı su sayacı ihalelerinin bedeli LTB’nin kendi öz kaynakları tarafından karşılanacaktır. Bizim ihalemize ilgi gösteren tüm şirketlere ve ihaleyi kazanan Enta Gıda Şirketi Limited’e de ayrıca teşekkür ediyorum.”dedi.

Enta Gıda Şirketi Ltd. Direktörü Engin Naşit ise imza sonrasında yaptığı konuşmada ihalenin LTB’ye, şirketlerine ve Lefkoşa şehrine hayırlı olması diledi.