20 Ekim 2017
Maratonda 21 km devam ediyor
22 Ekim 2017

Başkan Harmancı, Avrupa Parlamentosu heyeti ile görüştü

Lefkoşa Belediyesi LTB’nin sivrisineklerle kanserojen olmayan biyolojik mücadelesi sürecek Lefkoşa Belediyesi Başkan Harmancı: "Annelerin Sağlık ve Huzuru için çalışıyoruz" Lefkoşa Belediyesi LTB 3. Yeşil Lefkoşa Yarışması için başvurular başladı Lefkoşa Belediyesi LTB Başkanı Harmancı’nın Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı Lefkoşa Belediyesi Lefkoşa yeni bir yeşil alan daha kazandı Lefkoşa Belediyesi LTB Başkanı Harmancı, Evrensel Hasta Hakları Derneği’ni ziyaret etti Lefkoşa Belediyesi Yuvalarda kalan çocukların resimlerinden oluşan 23 Nisan Temalı Sergi Bandabuliya’da Açıldı

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, dış ilişkiler konusundaki aktif politikasını sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde Brüksel’de önemli temaslarda bulunan Başkan Harmancı bu kez Avrupa Parlamentosu’na bağlı ECR (Avrupa Muhafazakarları ve Reformistleri Siyasi Grubu) heyeti ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Batı İngiltere Avrupa Parlamentosu Muhafazakârlar Üyesi ve ECR Başkan Yardımcısı Geoffrey van Orden ve Avrupa Parlamentosu Milletvekili Hans Olaf Henkel ile LTB Binası’nda görüşen Başkan Harmancı, hem yerel yönetimlerdeki vizyonu ortaya koydu, hem de dış politika konusundaki bakış açısını iki diplomata aktardı.

Başkan Harmancı: Lefkoşa’nın kuzeyine daha çok yoğunlaştırması gerektiğini aktardık
Görüşme ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Harmancı, LTB’nin Lefkoşa Rum Belediyesi ile olan  ilişkilerini, Avrupa Komisyonu’ndan beklentilerini ve sürdürülen  iki toplumlu projeleri ortaya koyduklarını ifade ederek, Lefkoşa’nın bölünmüşlükten kaynaklanan dezavantajlarını sıraladığını dile getirdi.

Başkan Harmancı, Avrupa Komisyonu’nun bütçe olanaklarını bütçe olanaklarını Lefkoşa’nın kuzeyine daha çok yoğunlaştırması gerektiğini aktardığını belirten Başkan Harmancı, olası bir çözümde her iki taraf arasındaki farkların azaltılmasının önemine işaret ettiğinin altını çizdi.

İki diplomatın yapılan çalışmaları takdir ile karşıladıklarını ve bugüne kadar olan süreci izlediklerini görüşmede belirttiğini söyleyen Başkan Harmancı, ilişkilerin Brüksel’de devam etmesi konusunda mutabık kalındığını sözlerine ekledi.