20 Ekim 2017
Maratonda 21 km devam ediyor
22 Ekim 2017

Başkan Harmancı, Avrupa Parlamentosu heyeti ile görüştü

Lefkoşa Belediyesi LTB ekiplerinin denetimleri sürüyor Lefkoşa Belediyesi Başkan Harmancı: “Paylaşmak, dayanışmak ve el ele vermektir” Lefkoşa Belediyesi LTB ekipleri 124 İş Yerini Denetledi Lefkoşa Belediyesi Çocuklar hem hayvan sevgisi ve çevre bilincini artırdı,hem de keyifli zamanlar geçirdi Lefkoşa Belediyesi Öğrenciler Lefkoşa Hayvan Barınağı’nı ziyaret ederek mama bağışladı Lefkoşa Belediyesi Yaban hayatının tedavi ve rehabilitasyonu için LTB’den Taşkent’teki Merkez’e destek ziyareti Lefkoşa Belediyesi Lefkoşa Vefa’nın da Başkentidir: Bandabuliya’daki 50. Yılı Kutlandı

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, dış ilişkiler konusundaki aktif politikasını sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde Brüksel’de önemli temaslarda bulunan Başkan Harmancı bu kez Avrupa Parlamentosu’na bağlı ECR (Avrupa Muhafazakarları ve Reformistleri Siyasi Grubu) heyeti ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Batı İngiltere Avrupa Parlamentosu Muhafazakârlar Üyesi ve ECR Başkan Yardımcısı Geoffrey van Orden ve Avrupa Parlamentosu Milletvekili Hans Olaf Henkel ile LTB Binası’nda görüşen Başkan Harmancı, hem yerel yönetimlerdeki vizyonu ortaya koydu, hem de dış politika konusundaki bakış açısını iki diplomata aktardı.

Başkan Harmancı: Lefkoşa’nın kuzeyine daha çok yoğunlaştırması gerektiğini aktardık
Görüşme ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Harmancı, LTB’nin Lefkoşa Rum Belediyesi ile olan  ilişkilerini, Avrupa Komisyonu’ndan beklentilerini ve sürdürülen  iki toplumlu projeleri ortaya koyduklarını ifade ederek, Lefkoşa’nın bölünmüşlükten kaynaklanan dezavantajlarını sıraladığını dile getirdi.

Başkan Harmancı, Avrupa Komisyonu’nun bütçe olanaklarını bütçe olanaklarını Lefkoşa’nın kuzeyine daha çok yoğunlaştırması gerektiğini aktardığını belirten Başkan Harmancı, olası bir çözümde her iki taraf arasındaki farkların azaltılmasının önemine işaret ettiğinin altını çizdi.

İki diplomatın yapılan çalışmaları takdir ile karşıladıklarını ve bugüne kadar olan süreci izlediklerini görüşmede belirttiğini söyleyen Başkan Harmancı, ilişkilerin Brüksel’de devam etmesi konusunda mutabık kalındığını sözlerine ekledi.

Supportscreen tag