Başkan Harmancı, ABD’nin Kıbrıs Büyükelçisi Doherty ile görüştü

LTB-Telsim işbirliğinde, Sevgililer Günü Bazaar’ı kuruluyor
11 Şubat 2016

Başkan Harmancı, ABD’nin Kıbrıs Büyükelçisi Doherty ile görüştü

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı bugün ABD’nin Kıbrıs Büyükelçisi Kathleen Ann Doherty ile görüştü. Görüşmede Lefkoşa Belediyesi’nin projeleri, Lefkoşa Rum Belediyesi ile yapılan ortak çalışmalar ve Kıbrıs sorunu konuşuldu.
Ziyarette ayrıca, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis’in görüşmelerinin hangi noktada olduğu ve çözüm sonrasında neler yapılması gerektiği konularında görüş alışverişinde de bulunuldu.

İki toplum arasında gerçekleştirilen ortak etkinliklerin barış sürecine olumlu katkı sağladığının da belirtildiği görüşmede, bu tür etkinliklerin artırılması gerektiği vurgulandı.

Harmancı: Surlariçi’nin kalkınması için çalışmalar yapıyoruz
LTB Başkanı Mehmet Harmancı yaptığı konuşmada, Lefkoşa Rum Belediye Başkanı Konstantinos Yorgacis ile düzenli olarak görüştüklerini belirterek, iki belediyenin meclis üyeleri ve personellerininde belli aralıklarla ortak projeler hakkında toplantılar yaptıklarını söyledi. LTB’nin Lefkoşa Ruım Belediyesi ile uzun yıllardan beridir ortak çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten Harmancı, bu durumun barış sürecinde de dikkate alınması gerektiğini vurguladı.
Surlariçi’nin kalkınması için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Harmancı, Lokmacı Kapısı’nın açılmasının ardından bölgede bir hareketlilik yaşandığını söyledi. Arabahmet Bölgesi ile ilgili çalışmalar yapıldığını da anlatan Harmancı, bu çerçevede bölgeye üniversite açıldığını bunun yanısıra Ermeni Klisesi’nin de restore edildiğini belirtti. Harmancı, Baf Kapısı’nın açılmasının da bölgeye olumlu katkısı olacağını söyledi.

İki toplum arasında gerçekleştirilen etkinliklerin barış sürecini olumlu etkilediğini belirten Harmancı, bu tür etkinliklerin sadece büyük şehirlerde değil kırsal kesimlerde de gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Şuanda çalışma saatlerimizin dışındayız. Bize mesaj gönderebilirsiniz, çalışma saatleri içerisinde size cevap yazacağız.

* Tam Adınız
* Eposta
* Mesajınız

Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Cuma günleri 08.30 – 15.30, Perşembe günleri 08.30 – 18.00 saatleri arasında şikayet, öneri ve görüşleriniz için canlı destek vermek için mesajlarınızı bekliyoruz..