Başkan Fellahoğlu, Mağusa Surlariçi bölgesini inceledi

Fellahoğlu’ndan etkin temaslar
23 Eylül 2013
frans
Fellahoğlu’ndan diyalog,çözüm ve barış çağrısı
25 Eylül 2013

Başkan Fellahoğlu, Mağusa Surlariçi bölgesini inceledi

magosa

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu, 16 Eylül Pazartesi günü Gazimağusa Surlariçi’nde, yayalaştırılmış çarşı bölgesinde incelemelerde bulundu. Fellahoğlu’na Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp ile LTB Projeler Şube Sorumlusu Ali Güralp da eşlik etti.

LTB Başkanı Fellahoğlu yayalaştırılmış bölgede incelemelerde bulunarak bölge esnafı ile sohbet etti.

Bölge esnafı Başkan Fellahoğlu’na bölgenin yayalaştırılması ile birlikte işlerindeki yoğunluğunun arttığını söyledi.
Fellahoğlu ayrıca Kayalp’tan proje ile ilgili detaylı bilgiler aldı. Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, söz konusu bölgeyi günde 600’e yakın turistin ziyaret ettiğini belirterek, bölgenin araç trafiğine kapatılması ile birlikte turist sayısında artış olduğunu ve dolayı ile de esnafın bu durumdan büyük memnuniyet duyduğunu anlattı.

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu ise Lokmacı Kapısı’ndan resmi rakamlara göre günde 600 Kıbrıslı Rum 1200 de diğer ülkelerden turist geçişi olduğunu belirterek, yayalaştırma projesinin önemine değindi. Fellahoğlu söz konusu bu akışın doğrudan Asmaaltı ile Arasta bölgesine giriş yaptığını söyledi.