Asmaaltı Yayalaştırma Projesi nedir?

harita
Asmaaltı Trafik Akışı
31 Ekim 2013
Sıkça Sorulan Sorular 1
31 Ekim 2013

Asmaaltı Yayalaştırma Projesi nedir?

asmaaltibanner

Asmaaltı Yayalaştırma Projesi; Lefkoşa İmar Planı Selimiye Rehabilitasyon Projesi’nin bir alt projesi olup Lefkoşa Surlariçi bölgesinde yeralan Asmaaltı ve Arasta bölgelerinde yapılacak büyük ölçekli bir yenileme çalışmasıdır. Bahsi geçen bölgede İplik Pazarında yayalaştırma ve trafik düzenlemesi hayata geçmiştir. Yapılması planlanan diğer çalışmalar; altyapı ve cephe iyileştirme çalışmalarıdır.
     Asmaaltı Sokağı’nın Saray Otel girişinden, Büyük Han önüne ve Arasta Sokağı’nın Büyük Han başlangıcından, Bedesten’e kadar yayalaştırılması nedeni ile 3 sokağın güzergahları değiştirilmiştir. Yeni düzenlemede Saray Önü meydanından mecidiye sokağa dönüş sağlandığı taktirde yol rahat bir akışla sizi Belediye Pazarına ulaştırmaktadır.

Eğer Mecidiye sokaktan girişi gerçekleştiremezseniz İrfan Bey Sokaktan (Vakıflar İdaresi Karşısı) da Belediye Pazarına rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz. Aynı düzenlemeler İplik Pazarı girişinden İş Bankası arasındaki bölüm için de yapılmıştır.Daha detaylı anlaşılabilmesi için ekteki harita izlenebilir.
Trafik düzenleme projesi, Lefkoşa Türk Belediyesi bünyesinde toplanan genişletilmiş trafik komitesi ile yapılan toplantılar sonucunda ortak karara bağlanmış        29 Kasım 2013  tarihinde hayata geçmiştir.