Arasta ve Lokmacı Bölgesi esnafına uyarı

LTB’den ÖNEMLİ AÇIKLAMA
3 Temmuz 2013
Lefkoşa’daki ekinokok muayeneleri için yarın son gün
4 Temmuz 2013

Arasta ve Lokmacı Bölgesi esnafına uyarı

kaldırım1

Kaldırım işgali yapan esnafın mallarına el konulacak

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Arasta ve Lokmacı bölgesindeki kaldırım işgallerine son vermek amacı ile çalışma başlattı.Arasta ve Lokmacı bölgesinde geçtiğimiz hafta denetim yapan LTB Zabıta Şubesi ekipleri, bölge işletme sahiplerine uyarıda bulunarak kaldırımlara konulan ve geçişi engelleyen masa, sandalye, buzdolabı, yiyecek vs gibi ürünlerin kaldırılmasını istedi. Zabıta Şubesi tarafından verilen bilgiye göre, söz konusu işletme sahiplerine bu amaçla 8 Temmuz Pazartesi gününe kadar süre tanındı. Bu süre sonunda uyarıları dikkate almayıp, mallarını kaldırım üzerinden kaldırmayan işletme sahiplerinin ürünleri müsadere edilecek. Buarada, LTB Zabıta Şubesi denetimlerini aralıksız sürdürecek. Zabıta Şubesi, iş yeri sahiplerinden kullara uymalarını ve yayaların hakkını da gasp etmemelerini istedi. Öteyandan  Belediyeler Yasası’nda da “Herhangi bir konut veya işyerinin önüne yolu, kaldırımı veya geçişi engelleyici ve rahatsız edecek şekilde taşınır bir malı koyan, asan, veya herhangi bir şekilde teşhir eden;” kişilerin şuç işlediği de belirtilmiştir.