Araçların bir çoğu arızalı

Festivalin açılışına savatseverlerin ilgisi yine yoğun oldu
3 Eylül 2013
yorgacis
Fellahoğlu ve Yiorkadjis’ten yararlı görüşme
4 Eylül 2013

temizlik

LTB Temizlik Şubesi, Başkent’te çöp toplamada birtakım problemler yaşandığını vurguladı

Araçların bir çoğu arızalı

Başkent Lefkoşa’da son dönemlerde çöp toplama konusunda yaşanan sıkıntı ile ilgili Lefkoşa Türk Belediyesi Temizlik Şubesi açıklamada bulunarak vatandaşları bilgilendirdi.

8 çöp kamsonundan 6’sı arızalı

Açıklamada şube bünyesinde yer alan 8 adet çöp kamyonunun sadece 2’sinin çalışır durumda olduğu ifade edilirken, 6 aracın arızalı olduğu belirtildi. Araçların arızalarının çözümü konusunda mevcut mali yapı içerisinde yedek parça alınmasının mümkün olmadığı vurgulanırken, sorunun çözümü noktasında çeşitli girişimlerde bulunulduğu ifade edildi.

Yaşanan sıkıntıyı minimuma indirmek için Değirmenlik, Dikmen, Alayköy belediyelerinin çöp kamyonları yanında, Gönyeli Belediyesi ve Olay Transport’un yollamış olduğu çekirge kamyonlarının kullanıldığı belirtilerek, ilgili belediyeler ve kurumlara teşekkür edildi.

Çalışanlar büyük bir özveri gösteriyor

Temizlik işçilerinin bu zor süreçte günün her saatinde büyük bir özveriyle çöplerin toplanması için çalıştığı ifade edilen açıklamada, çöp toplamada düzenli ve rutin döneme geçilmesi için belediyenin yoğun bir çalışma içerisinde olduğu belirtildi.

Açıklamanın sonunda vatandaşlardan yaşanan geçici durumun sonlandırılmasına kadar hoşgörü beklendiği de dile getirilirken, çöplerin düzenli bir yerde depolanmasına özen göstermeleri istendi.