Arabahmet Şirketi için yeni adım

16 Eylül 2013

Arabahmet Şirketi için yeni adım

şirket

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu Arabahmet Bölgesi Geliştirme Şirketi hissedarları ile yeniden görüştü. Görüşmede bir süredir faaliyetleri durmuş olan Arabahmet Bölgesi Geliştirme Şirketi’nin genel kurul hazırlıkları ve şirketin mevcut sorunları konuşuldu. Toplantıda şirketin faaliyete geçirilmesi ve çalışmaları yürütebilmesi için genel kurulun yapılması sürecini hızlandırma kararı alındı.

Bölgenin kalkındırılması ve canlandırılması hedefleniyor

2004 yılında LTB ile Arabahmet bölgesinde mal sahibi ve işyeri olan özel girişimcilerin ortaklığıyla kurulan şirket, Surlariçi’nin rehabilite edilmesi hedefiyle Arabahmet bölgesinin kalkındırılmasına katkı koymak amacıyla oluşturulmuştu. Bu çerçevede belediye bu bölgedeki kendine ait gelir getirici mülkleri ve kaynakları bu amaç kapsamında kullanması için şirkete devretti. Son yıllarda aktif olarak geliştirme çalışması yapamamış olan şirket seçimlerden sonra gelen yeni yönetimle birlikte yeniden eski aktifliğini hayata geçirme kararı aldı.