“Anibal Çağlayan’da Hep Var Olacak”

LTB DUYURU
5 Temmuz 2017
Hamitköy’e Dört Sokak’ta Bir Buçuk Kilometre Kanalizasyon
10 Temmuz 2017

“Anibal Çağlayan’da Hep Var Olacak”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, bölge bölge Lefkoşa toplantıları kapsamında Çağlayan Parkı’nda bölge sakinleri ile buluştu. Başkan Harmancı, LTB olarak bölgede yapmış oldukları çalışmalara  ilişkin bölge sakinlerine bilgilendirmede bulundu, soruları cevapladı.

Halk Dansları Festivali Çağlayan’ı canlandırdı
Çağlayan’ın Kıbrıslı Türklerin surlar dışındaki ilk yerleşim bölgelerinden bir tanesi olduğunu kaydeden Harmancı, göreve geldiği zaman yıkık, gençlerin sadece alkol aldığı bir park haline gelen Çağlayan Parkı’nda bugün ailelerin yürüyüş yaptığı, kafesinden faydalandığı bir mekan haline geldiğini belirterek, belediyenin güçlenmesine paralel olarak parkın hak ettiği yere gelme çalışmalarına aralıksız devam edeceklerine vurgu yaptı. Eylül ayı sonundan itibaren parkın yeşillendirilmesi projesini de hayata geçireceklerini belirten Harmancı, Çağlayan Parkı’nın her geçen gün daha iyiye giden bir park olduğunun altını çizdi.  Lefkoşa Uluslararası Halk Dansları Festivali’nin geçtiğimiz yıl büyük bir başarı ile Çağlayan Parkı’nda yapıldığını ifade eden Başkan Harmancı, bu yıl da Ağustos ayı içerinde festivalin yine Çağlayan Parkı’nda yapılacağının müjdesini verdi. Çağlayan Parkı ile ilgili geçen yıl vermiş olduğu sözü tutmanın gönül rahatlığını yaşadığını belirten Harmancı, bu yılda Çağlayan Parkı’nda geçen yıldan daha da  güzel bir festival gerçekleştirileceğini  söyledi.  Çağlayan’da günümüzde eskisi gibi huzursuzluk yaşanmadığına vurgu yapan Harmancı, amaçlarının bu huzurun devamlılığını sağlamak olduğunu belirtti.

“Anibal Lefkoşa ve Çağlayan ile özdeşleşmiş bir isimdi”
LTB Başkanı Harmancı bölge ziyareti sırasında geçtiğimiz ay yitirdiğimiz Saffet Anibal isminin yaşatılması konusunda Lefkoşa Türk Belediyesi olarak öncülük yapacaklarını açıklayarak,  LTB’ye ait olan ve Saffet Anibal’ın işlettiği restaurantın kapsamı dışında ele alınmayacağını kaydetti. Saffet Anibal’ın bölge ve Lefkoşa ile özdeşleşdiğine vurgu yapan Harmancı, yakında Saffet Anibal’a ilişkin görsel çalışmaların da bölgeye yerleştirileceğini söyledi.

“Haşare ve sinek mücadelesinde son 3 yılın en iyi rakamları”
Aralıksız olarak sürdürülen haşare ve sinek mücadelesinin meyvelerinin toplandığına vurgu yapan Başkan Harmancı, Çağlayan Bölgesi’nin haşere ve sinek konusunda son 3 yılın en az şikayet oranına sahip olduğunu belirterek, tüm Lefkoşa genelinde de benzer bir tablo yaşanmakta olduğunu ifade etti. Çağlayan Bölgesi’nin en önemli sorununun  su hatları konusunda yaşandığını belirten Başkan Harmancı, ilerleyen süreçte bu konudaki sıkıntıyı gidermek adına alt yapılarda etap etap yenilenmeye gidileceğini belirtti.
Su altyapıları dışında bölgeye verilen su konusunda geçmiş yıllara oranla büyük bir rahatlama sağlandığını ifade eden Harmancı, alt yapının eski olması nedeni ile bölgeye verilen su basıncını düşük tutmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

LTB’nin icraatları ve projeleri detayları ile paylaşıldı
LTB’nin projeleri ile ilgili olarak da bilgiler veren Harmancı, Şehit Ecvet Yusuf ve Kemal Aksay Caddelerindeki projelerin çalışmalarına başlandığını ve bu projenin tamamlanması için LTB olarak çok ciddi çaba harcandığını söyledi. Başkan Harmancı projenin tamamlanması ile birlikte söz konusu caddenin modern şehir yaşantısına uygun hale geleceğini söyledi.
Asfaltla ilgili ihalerinin de devam ettiğini kaydeden Harmancı, Surlariçi Bölgesi’nde  bir miktar daha asfaltma çalışması gerçekleştirileceğini bununla birlikte Çağlayan’da belli bölgelerde asfaltma yapıldığını, bazı bozulan yollarda ise yamalama işlemi gerçekleştiridiklerini kaydetti.
Başkan Harmancı bölgedeki temizlik çalışmalarının tamamlandığını da belirtti.

Kat ve Mülkiyet Yasası konusunda önemli vurgu
Belediyeye gelen şikayetlerin büyük bölümünün komşuluk ilişkilerinden kaynaklanan sorunlar olduğunun altını çizen Harmancı, kat ve mülkiyet  yasasının yeniden düzenlenip, bu konuda belediyelere ceza ve yaptırım yetkisi verilmesi konusunda ilgili mercilerin dikkatinin çekileceğini belirtti.

Gez treni için hala T izni bekliyoruz”
Lefkoşa turizmi için çok büyük bir öneme sahip olan Lefkoşa Gezi Treni konusunda hükümetten hala turistik T izni veya özel izin konusunda açılım gelmediğine vurgu yapan Harmancı, bir an önce bu beklentinin kamu menfaati doğrultusunda sağlanması gerekliliğinin altını  çizdi.

“Mağusa Kapısı’nın açılması bölgeye hareketlilik katacak”
Mağusa Kapısı’nın açılması ile ilgili Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bir toplantı gerçekleştireceklerini söyleyen Başkan Harmancı, kapının açılması halinde buranın Lefkoşa’daki 2. kara geçiş noktası olacağına vurgu yaparak,  bu konudaki girişimlerinin süreceğinin altını çizdi.
Başkent Lefkoşa’nın iki tarafına geçiş noktalarının artırılması adına kendi üzerlerine düşen sorumluluğa uygun adımlar atmaya devam ettiklerini söyleyerek, Mağusa Kapısı’nın açılması için girişimlere devam ettiklerini belirtti.